Streičs emocionālā uzrunā: Tā ir slepkavība, par kuru neviens neatbildēs (126)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kinorežisors Jānis Streičs svētdienas rītā ļoti emocionālā uzrunā Latvijas Televīzijā atzina, ka pēc sava dēla nāves nav spējis raudāt, bet tagad raud līdzi visiem tiem, kas zaudējuši tuviniekus traģiskajā nelaimē Zolitūdē.

«Tā ir valsts slepkavība, par kuru neviens neatbildēs. Īsto vainīgo neatradīs, jo tā ir sistēma. Mēs runājam par nacionālām vērtībām, bet aizmirstam, ka lielākā vērtība ir cilvēku dzīvība,» ar asarām acīs sacīja Streičs.

Streičs uzskata, ka pie varas esošie cilvēki nodarbojas ar šamanismu valsts mērogā. «Tas mums nācis no boļševisma laikiem,» pauda viņš.

«Pēc dēla nāves neraudāju, bet raudāju, kad klausījos divas sievietes, kuras stāstīja par pārdevēju Mārtiņu, kas strādāja šajā veikalā. Raudāju līdzi,» sacīja viņš.

«Man nav tiesību runāt valsts vārdā, bet esmu Latvijas pilsonis, tāpēc grib lūgt piedošanu Dievam un šiem nelaimīgajiem upuriem,» - tā Streičs.

Komentāri (126)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu