Strēlniekam un Freimanim uzvaras Ukrainas pusfināla spēlēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ar rezultatīvu sniegumu otrdien izcēlās latviešu basketbolisti Jānis Strēlnieks un Rolands Freimanis, bet viņu pārstāvētie klubi ar uzvarām sāka Ukrainas čempionāta pusfināla sērijas.

Strēlnieka pārstāvētā valsts čempione Kijevas «Budiveļņik», kurā galvenais treneris ir Ainars Bagatskis, aizvadītajā spēlē ar 76:43 (20:12, 23:10, 18:16, 15:5) savā laukumā sagrāva Mariupoles «Azovmaš», kas pēdējā laikā atvadījusies no visiem leģionāriem.

Latvietis 25 ar pusi laukumā pavadīto minūšu laikā tika pie 17 punktiem un kļuva par cīņas rezultatīvāko spēlētāju, realizējot četrus no pieciem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem.

Vēl viņa kontā sešas bumbas zem groziem, četras rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi, viena kļūda, viena piezīme un 24 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija spēles labākais rādītājs.

Savukārt Freimaņa pārstāvētā Južnijas «Himik» komanda, ko trenē Kārlis Muižnieks, savā laukumā ar 78:67 (16:14, 14:16, 25:16, 23:21) uzvarēja «Doņeck» vienību, kuras rindās arī vairs nav leģionāru.

Freimanis 22 nospēlēto minūšu laikā tika pie 16 punktiem un arī kļuva par spēles rezultatīvāko basketbolistu, raidot grozā četrus no sešiem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat latvietis iekrāja septiņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, divus bloķētus metienus, vienu kļūdu, trīs piezīmes un 24 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija labākais rādītājs abu komandu rindās.

Sērijās, kas rit līdz trim uzvarām, rezultāts kļuvis 1-0 «Budiveļņik» un «Himik» labā. Otrie mači risināsies ceturtdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu