Strēlnieks un Freimanis atkal rezultatīvi, komandas tuvojas finālam (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ar rezultatīvu sniegumu ceturtdien izcēlās latviešu basketbolisti Jānis Strēlnieks un Rolands Freimanis, bet viņu pārstāvētie klubi ar uzvarām turpināja Ukrainas čempionāta pusfināla sērijas.

Strēlnieka pārstāvētā valsts čempione Kijevas «Budiveļņik», kurā galvenais treneris ir Ainars Bagatskis, aizvadītajā spēlē ar 75:63 (18:18, 17:20, 17:15, 23:10) savā laukumā pārspēja Mariupoles «Azovmaš», kas pēdējā laikā atvadījusies no visiem leģionāriem.

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja 36 minūtes un 29 sekundes, kas pārliecinoši bija lielākais spēles laiks komandā. Šajā laikā Strēlnieks guva 23 punktus, realizējot četrus no astoņiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem, kā arī 12 no 14 soda metieniem. Tāpat basketbolista kontā trīs atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta piespēle, desmit izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 24 efektivitātes koeficienta punkti. Gūtajos punktos un efektivitātes koeficientā viņam spēles labākie rādītāji.

Savukārt Freimaņa pārstāvētā Južnijas «Himik» komanda, ko trenē Kārlis Muižnieks, savā laukumā ar 91:60 (22:21, 25:16, 22:14, 22:9) sagrāva «Doņeck» vienību, kuras rindās arī vairs nav leģionāru.

Freimanis 26 minūšu un 19 sekunžu laikā tika pie 15 punktiem, raidot grozā četrus no sešiem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Viņš bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs. Latvietis iekrāja arī sešas atlēkušas bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas pārķertas piespēles un trīs piezīmes, tiekot pie 20 efektivitātes koeficienta punktiem.

Abi latvieši bija savu komandu uzbrukuma līderi arī sēriju pirmajās spēlēs.

Sērijās, kas rit līdz trim uzvarām, rezultāts kļuvis 2-0 «Budiveļņik» un «Himik» labā. Trešie mači tiks aizvadīti svētdien.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu