Strīķe slavē KNAB sadarbību ar citām tiesībsargājošām iestādēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pēdējo gadu laikā ievērojami uzlabojusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sadarbība ar citām tiesībsargājošajām iestādēm, šodien Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas deputātiem apgalvoja KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

«Tik laba sadarbība kā pašlaik nav bijusi nekad vēsturē,» teica Strīķe.

Apakškomisijas deputāti šodien uzklausīja dažādu institūciju amatpersonas, lai spriestu par praksi, problēmām un aktuālajiem jautājumiem KNAB sadarbībā ar Drošības policiju, Valsts policiju, Finanšu policiju un Muitas kriminālpārvaldi.

Strīķe atzina, ka iepriekšējo gadu ne pārāk veiksmīgajai sadarbībai bijuši dažādi iemesli, tostarp arī savstarpējās uzticības trūkums. «Veiksmīga sadarbība var pastāvēt tikai ar pilnu savstarpēju uzticību. Bez tās pastāv riski, ka tas kaitēs laba rezultāta iegūšanai,» norādīja KNAB pārstāve.

Strīķe uzsvēra, ka, sadarbojoties ar citām iestādēm, jau panākti labi rezultāti, piemēram, kopā ar Valsts policiju atklāta cigarešu kontrabanda un prettiesiskas amatpersonu darbības.

KNAB izmeklētājs Juris Jurašs norādīja, ka KNAB uzņēmies līdera lomu, lai varētu kopā ar citu tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem sēstos pie viena galda un runātu par sadarbību. Šogad bijusi ļoti cieša sadarbība ar Finanšu policiju, par ko pirms dažiem gadiem būtu bijis grūti runāt, atzina Jurašs.

Drošības policijas, Valsts policijas, Finanšu policijas un Muitas kriminālpārvaldes pārstāvji arī atzina, ka sadarbība ir ievērojami uzlabojusies, bet visas sadarbības iespējas vēl neesot izsmeltas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu