Štrobinders un Ozoliņa-Kovala uzvar Jāņa Lūša kausu izcīņā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Bērziņš-Soms, rigaskausi.lv

Leģendārā Jāņa Lūša kausu izcīņā šķēpmešanā, kas šoreiz iztika bez augstiem rezultātiem, elites grupā trešdien uzvaras izcīnīja Rolands Štrobinders un Sinta Ozoliņa-Kovala.

Štrobinders, kurš šogad iekļuvis pēdējo sezonu Latvijas šķēpmešanas vadošā trijnieka vidū, jau pirmajā mēģinājumā sasniedza 79,40 metrus tālu raidījumu, apsteidzot gan Aināru Kovalu, gan Vadimu Vasiļevski un Zigismundu Sirmo.

Otro vietu ar 77,68 metru raidījumu izcīnīja 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu sudraba medaļnieks Kovals, kurš par 18 centimetriem apsteidza 2004. gada Atēnu Olimpiādes otrās vietas ieguvēju Vasiļevski, bet pasaules junioru rekordists Sirmais ar 77,37 metrus tālu raidījumu palika ceturtais.

Pirms diviem gadiem tieši Lūša kausu izcīņā Sirmais laboja sev piederošo pasaules junioru rekordu, bet pērn šajās sacensībās Kovals sasniedza olimpisko spēļu A normatīvu.

Kaut visi četri latviešu sportisti šosezon pārsnieguši 80 metru robežu, nevienam no viņiem pagaidām vēl nav izdevies sasniegt pasaules čempionāta A normatīvu, kas ir 83,50 metri.

Arī dāmu konkurencē pirmās trīs vietas ieņēma trīs valsts vadošās sportistes. Uzvaru ar 60,07 metru raidījumu izcīnīja Ozoliņa-Kovala, viņai ar 59,24 metriem sekoja Mūze, bet trešā ar 56,04 metriem palika Latvijas rekordiste Madara Palameika.

No šīm trim sportistēm pie pasaules čempionāta A normatīva, kas ir 62,00 metri, pagaidām tikusi vienīgi Ozoliņa-Kovala.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā no 10. līdz 18. augustam risināsies Maskavā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu