Štrobinders: Uz pasaules čempionātu būtu jādodas Vasiļevskim (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

21 gadu vecais latviešu šķēpmetējs Rolands Štrobinders intervijā portālam «Apollo» atzīst, ka viens no viņa šīs sezonas mērķiem bijis pārspēt tēva, Mārča Štrobindera personisko rekordu.

Šosezon vistālākais metiens padevies Vadimam Vasiļevskim, kura šķēps lidojis 82,79 metru tālumā, bet otrā labākā rezultāta īpašnieks (82,77) Zigismunds Sirmais potītes traumas dēļ sezonu jau beidzis. Tikmēr Štrobinders pārspējis Vasiļevski visās pēdējās sacensībās, aktualizējot jautājumu par to, kuram būtu jābrauc uz pasaules čempionātu, kas augusta vidū risināsies Maskavā.

Šodien oficiālā preses konferencē Latvijas Vieglatlētikas savienība paziņos dalībnieku sastāvu, nosaucot arī vienīgā šķēpmetēja vārdu, bet Rolandam ir savs viedoklis.

«Domāju, ka uz pasaules čempionātu būtu jādodas Vadimam, jo viņam šosezon pieder labākais rezultāts no Latvijas šķēpmetējiem. Es ar to samierinos,» norāda Štrobinders. «Jā, pēdējos mačos man ir bijuši labāki rezultāti. Īsti nezinu, pēc kādiem nosacījumiem vadīsies LVS - dos priekšroku labākā rezultāta īpašniekam vai stabilākajam.»

«Pirmais mērķis šajā sezonā bija pārspēt tēva rekordu (81,78 metri). Tā kā man līdz tam vēl trūkst desmit centimetru, tad uz to ir jātiecas. Protams, gribējās izpildīt arī pasaules čempionāta A normatīvu (83,50), taču šoreiz nesanāca. Tikmēr Eiropas U-23 čempionātā vēlējos tikt trijniekā, bet bija jāsamierinās ar ceturto vietu.»

P.S. Tuvākajā laikā portālā «Apollo» varēsiet lasī pilnu interviju ar jauno Latvijas šķēpmetēju Rolandu Štrobinderu.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu