Sudraba: Drīz mums būs palikusi tikai teritorija, karogs un himna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijai būtu jāzina, ko tā var attīstīt, ar ko būt stipra un ar ko pelnīt, pretējā gadījumā drīz mums būs palikusi tikai teritorija, karogs un himna.

To intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta avīze» sacīja Valsts kontroliere Inguna Sudraba.

«Domāju, ka drīz mums būs palikusi tikai teritorija, karogs un himna. Un valsts valoda. Pasauli sen vairs nevada valdības, bet konglomerāti un starptautiskais bizness, kura ir interesēs ir – gūt izejvielas, pārdalīt tirgus, diktēt sev izdevīgākus noteikumus… Ne tikai Latvijā,» saka Sudraba.

Viņa uzsver -  tas nenozīmē, ka mums jābūt pilnīgi nevarīgiem un jāpakļaujas jebkam, ko mums diktē no ārpuses, neuzdodot jautājumu – kas mums pašiem ir svarīgāk.

Pēc Sudrabas domām, «mums vispirms jāsaprot, kas mēs esam, ko mēs varam, ar ko mēs varam atšķirties no citiem, ar ko varam būt labāki par citiem.»

Viņa uzskata, ka mēs valsts mērogā pārāk daudz izpatīkam citiem.

«Nedomājam paši par sevi, par to, kas mums kā valstij ir vajadzīgs, ar ko varam būt izcili. Man liekas, ka valstij šobrīd trūkst pozitīvas enerģijas. Protams, cilvēki meklē sev iztikas avotus, bet viena daļa, manuprāt, brauc projām arī tāpēc, ka viņi grib būt daļa no veiksmes, daļa no labā stāsta. Grib, lai viņus saista ar sasniegumiem un rezultātiem,» uzskata Sudraba.

«Mums jārada reāls veiksmes stāsts sev pašiem. Tikai mēs paši varam būt ieinteresēti tajā, lai mūsu valsts ir izcila. Nekāda sveša nauda, nekādi sveši cilvēki. Mēs paši,» tā Sudraba.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu