Sudraba: «Parex» pārņemšana — valdības atbildība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Amatpersonām jāuzņemas atbildība par to, kur tās parakstās, runājot par ekspremjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) un bijušā finanšu ministra Ata Slaktera (TP) rīcību «Parex» bankas pārņemšanas lietā, LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Pēc viņas teiktā, veicot jebkādu darījumu, jābūt stratēģijai un konkrētam plānam. «Atbildīga ir valdība,» sacīja Sudraba un piebilda, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija un Latvijas Banka tikai konsultē valdību finanšu jautājumos, bet valdība ir tā, kas pieņem lēmumus.

Valsts kontroliere norādīja, ka «rūpīgs saimnieks noskaidro visu par uzņēmumu, ko tas pērk».

Sudraba sacīja, ka pilns ziņojuma teksts izvērtēšanai tiks nosūtīts Ģenerālprokuratūrai un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

VK mājaslapā ceturtdien no rīta tiks publicēts revīzijas ziņojums par «Parex» bankas pārņemšanu. Liela daļa informācijas gan nebūs pieejama, jo valdība un citas institūcijas tai uzlikušas ierobežotas pieejamības statusu.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu