Sudraba: «Parex» pārņemšana nav notikusi pilnībā valsts interesēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kontroliere Inguna Sudraba norāda, ka «Parex bankas» pārņemšana nav pilnībā notikusi valsts interesēs. To Sudraba atzina ceturtdien LTV raidījumā «100.pants». 

Neraugoties uz to, ka vēl no rīta Sudraba interevijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja, ka Valsts kontroles (VK) veiktā pārbaude neļauj secināt, kura interesēs bankas pārņemšana notikusi.

Pēc Sudrabas teiktā, VK revīzijas laikā nav bijušas tiesības uzzināt bankas kontu vai depozītu turētāju vārdus. Tomēr bankai bijis salīdzinoši daudz nerezidentu darījumu, kuriem nav tiešas saistības ar Latvijas ekonomiku.

«To ir grūti nosaukt par neapzinātu rīcību, jo runājam par 24 dienām,» teica Sudraba komentējot bijušā premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) rīcību saistībā ar «Parex bankas» pārņemšanu. Sudraba vēlreiz norādīja, ka galvenā atbildība par līdzekļu aizplūšanu no bankas šo 24 dienu laikā ir jāuzņemas valdībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu