Sūdzas par netīrītām ielām Rīgā; RDSD pārmetumus noraida (248)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone Lita Krone/LETA

Sestdien Rīgā sasnigusi vairākus centimetrus bieza sniega sega, bet spēcīgajā vējā veidojas sniega sanesumi. Sociālās saziņas vietnēs cilvēki norāda, ka galvaspilsētā ielas tiek tīrītas gausi vai vispār nav veikti nekādi darbi.

Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD) tviterī pārmetumus noraida, uzsverot, ka ceļu tīrītāji strādā jau no plkst.1 naktī, bet visas ielas uzreiz nav iespējams notīrīt. Arī patlaban ielās un uz tiltiem darbu turpina 48 tehnikas vienības. Satiksme pilsētā ir palēnināta.

«Darbi notiek pēc grafika. Prioritāte ir maģistrālās ielas, tilti un ielas, kur kursē sabiedriskais transports, bet pēc tam pārējās ielas,» ziņo RDSD.

«Visa ielu un tiltu uzturēšanas tehnika darbojas uz ielām un tiltiem. Autovadītāji, esiet uzmanīgi, brauciet prātīgi, ledus lietus,» raksta RDSD.

Satiksmes departaments vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka pie šādiem laika apstākļiem, kad snieg un līst sasalis lietus, brauktuvju attīrīšana ir palēnināta.

Autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgi, ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Īpaši bīstams satiksmei ir sasalstošais lietus, kā rezultātā uz ceļu seguma veidojas apledojums, kas pastiprināti veidojas uz brauktuvēm, kas atrodas ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Sinoptiķi iepriekš informēja, ka sestdien Rīgā sniega sega pieaugs līdz 6-8 centimetriem.

Komentāri (248)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu