Sūdzība: «Oktoberfest» alus kausi netiek piepildīti līdz malām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Minhenes alus festivālā «Oktoberfest» alus kausi netiek piepildīti līdz malām, un apmeklētāji parasti saņem mazāk, nekā ir samaksājuši, paziņojusi organizācija, kas cīnās pret krāpšanos alus izliešanā.

Pasūtot teju 100 alus kausus 12 teltīs, organizācija «Der Verein gegen betrügerisches Einschenken» (VGBE jeb «Līga pret negodīgu alus izliešanu») secinājusi, ka kārtīgi piepildīts litra alus kauss festivālā ir reta parādība.

Tā vietā vairums viena litra alus kausu, kas katrs maksā vidēji deviņus eiro (6,3 latus), bija piepildīti tikai par 90%, jo Minhenes valdība atļauj variācijas 0,1 litra robežās, paziņojusi organizācija.

«Katrā teltī mēs pasūtījām un samaksājām par septiņiem kausiem. Bet patiesībā mēs saņēmām vidēji tikai sešus litrus alus,» paziņoja VGBE direktors, šo atklājumu nodēvējot par atskurbinošu.

Vienā no teltīm pasūtītajā litra kausā iepildīti tikai 0,73 litri alus, kas nozīmē, ka apmeklētājiem tiek nokrāpts alus 2,43 eiro (1,7 latu) vērtībā.

Turklāt šogad alus cena, salīdzinot ar pērno gadu, pieaugusi par 3,6%.
VGBE tika nodibināta pirms vairāk nekā 100 gadiem, lai aizsargātu alus dzērāju tiesības, un ir kļuvusi slavena, visā Vācijā atmaskojot krāpšanos alus izliešanā.

VGBE apvieno aptuveni 4000 biedru, kas sevišķi aktīvi darbojas «Oktoberfest», bet viņi sastopami arī festivālos Ķelnē, Štutgartē un citur Vācijā.

Papildus tradicionālajai mērlentei šogad VGBE biedri «Oktoberfest» kausu pārbaudīšanā izmanto arī viedtelefonu aplikāciju «Beer Inspector», kas spēj aprēķināt alus daudzumu, analizējot fotogrāfiju.

Jau ziņots, ka šogad «Oktoberfest» 16 dienu vietā ilgs 17 dienas, jo svētkos papildus iekļauts arī 3.oktobris - Vācijas atkalapvienošanās diena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu