Šūmahera smagajā veselības stāvoklī vainojama varētu būt mediķu kļūda (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas leģenda Mihaels Šūmahers zaudēja ļoti svarīgu laiku, kamēr viņš tika nogādāts Grenobles slimnīcā. Slimnīca no negadījuma vietas ir tikai 20 minūšu lidojuma attālumā, Šūmahers tur nokļuva tikai pēc stundas, noskaidrojis vācu izdevums «Stern».

Pēc negadījuma notikuma vietā ļoti ātri ieradās pirmie glābēji un arī mediķi ar helikopteru ieradās nekavējoties. Taču tā vietā, lai Šūmaheru nogādātu specializētajā Grenobles klīnikā, viņi autosportistu sākumā nogādājuši nelielajā Motjēras slimnīcā, kas atradās tuvāk negadījuma vietai.

«Stern» noskaidrojis, ka glābēji sākotnēji plānojuši savainoto autosportistu nogādāt Grenobles slimnīcā, tomēr lidojuma laikā viņa stāvoklis strauji pasliktinājies un viņi nolēmuši nekavējoties doties uz tuvāko Motjēras slimnīcu, ar mērķi stabilizēt viņa stāvokli.

Kad glābēji ieradās notikuma vietā, Šūmahers joprojām vēl bija pie samaņas. Tas licis mediķiem nepareizi novērtēt viņa veselības stāvokli, uzskata «Stern». Īsi pēc pacelšanās Šūmahera veselības stāvoklis strauji pasliktinājies un viņi pieņēmuši spontānu un nepareizu lēmumu doties uz nelielo slimnīcu, kurā Šūmaheram nevarēja sniegt vajadzīgo palīdzību.

Grenobles slimnīcā, kurā viņam tiešām varēja palīdzēt, autosportists tika nogādāts tikai stundu pēc negadījuma. Vācu izdevums raksta, ka tas ir medicīniski vispārzināms fakts, ka šādu smadzeņu traumu gadījumā dārga ir katra minūte un uzskata, ka Šūmahera stāvoklis varēja būt ievērojami labāks, ja viņš taisnā ceļā tiktu nogādāts Grenobles slimnīcā. Piezemēšanās Motjēras slimnīcā to aizkavēja par 40 minūtēm.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu