Suņi labdarības mielastā meklēs saimniekus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai meklētu jaunus saimniekus pamestajiem suņiem un vāktu ziedojumus Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes Ulubele iemītniekiem, sestdien, 4.februārī, tirdzniecības centrā Spice labdarības dienā «Esi suņa draugs» notiks suņu labdarības pusdienas, un četru sunīšu, kuriem vajadzīgs saimnieks, skate, portālu «Apollo» informēja Inese Blaune, sabiedrisko attiecību aģentūra «Prospero».

Labdarības akcijā piedalīsies sabiedrībā pazīstami dzīvnieku draugi:

• restorāna Vairāk Saules šefpavārs un Latvijas «strīpainā» kaķa Tīģeris saimnieks Endijs Bērziņš, kurš cienās četrkājainos draugus ar īpaši gardu un veselīgu maltīti;
• jurists Aivars Borovkovs, kurš izveidojis aizkustinošu patversmes dzīvnieku fotoizstādi;
• patversmes Ulubele dzīvnieku krustmāte aktrise Karīna Tatarinova un krusttēvs - dziedātājs Valters Frīdenbergs, kuri iepazīstinās ar patversmes suņiem, kuri meklē saimnieku;
• pasākuma iniciatore t/k Spice direktore Iveta Lāce;
• dzīvnieku patversmes Ulubele vadītāja Ilze Džonsone;
• dziedātāja un dzīvnieku raidījuma «Mans mīļais draugs» vadītāja Vita Balčunaite, kura vadīs labdarības dienu un dāvās muzikālu veltījumu;
• Dino Zoo eksperte Lidija Ivaņušina - Lūkina, kas stāstīs par sabalansētu dzīvnieku barību
• ToGo Team suņu sporta eksperte Kristīne Vēsma,
kā arī vairāki adoptēto suņu saimnieki un slavenības ar saviem mīluļiem.

Līdz pulksten 22.00 darbosies patversmes Ulubele ziedojumu kaste, kurā ikviens aicināts ziedot dzīvniekiem nepieciešamas lietas - kakla siksniņas un pavadas, rotaļlietas kucēniem un kaķēniem, dzīvnieku kārumus - sausos kaltējumus un konservus dzīvniekiem.

Labdarības dienā aktualizēs vairākus dzīvnieku labturības jautājumus - ēdināšanu, sportu ar suni un likumdošanu, kas jāpārzina katram atbildīgam saimniekam. Šo tēmu eksperti dzīvnieku mīļus konsultēs pasākuma laikā no 12.00-16.00. Apmeklētājus priecēs un jaunas mājas meklēs arī mīļu un atraktīvu kaķu pulciņš.

Adoptēt un dot mājas jaunam draugam aicina aktrise Karīna Tatarinova: «Manu pirmo dzīvnieku - kaķi Bonifāciju man piespēlēja liktenis. Viņam nelabvēlīgs, jo kāds, kuram viņš vairs nebija mazs un mīļš, apgrieza ūsas un izmeta no mašīnas uz lielceļa. Mūsu ģimenei labvēlīgs - mēs ieguvām visuzticamāko mājas sargu un aukli - kaķis mums ar māsu gāja pa pēdām un briesmu gadījumā skrēja pēc palīdzības. Jā, tās ir arī rūpes... Un tā ir beznosacījuma mīlestība! Neizmērojama. It īpaši no dzīvnieka, kas reiz ir ticis nodots...Un izpelnīties tāda drauga uzticību un mīlestību ir liela uzvara.»

4.februārī Spicē varēs adoptēt četrus patversmes Ulubele sunīšus:

Spriganās dvīnes
Pirms neilga laika patversmē atskanēja zvans, ka Rīgā, Motora ielā, klīst divi kucēni. Ulubelē tika nogādātas divas izcili smukas suņu meitenes. Dienās abas jaunkundzes būs liela auguma slaidas modeles ar smukiem lapsiņu tipa sejas vaibstiem. Šobrīd abām prātā tikai draiskas rotaļas. Meitenes piemērotas dzīvei lauku saimniecībā vai privātmājā.

Tramīgā dvēselīte
Mazā 2 - 3 gadus vecā takšu cilts pārstāve ir drusku tramīga un cilvēkam vēl īsti neuzticas. Kā gan uzticēties, ja viņai jau reiz bijis saimnieks... Tikai tas bija no tās cilvēku ģints, kas dzīvniekus aizmirst vasarnīcās un dārza mājiņās. Mazā ir varone, jo iznēsāja un izbaroja divus veselīgus kucēnus, kas jau atraduši savus cilvēkus. Sunīte ir sterilizēta un vakcinēta un, ja kāds viņu paņems siltā azotē, aiznesīs mājās un pacietīgi dāvās mīlestību, viņas sirsniņā atkal iemājos miers un uzticēšanās.

Komatiņš - šakālītis

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu