Superdārgajā «Gaismas pilī» atklāti nopietni trūkumi (415)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Būvnieki un Kultūras ministrija ir brīdināta, ka grandiozajā būvobjektā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā jeb «Gaismas pilī» ir atklāti nopietni trūkumi ugunsdrošības jomā, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošā informācija.

LTV vēsta, ka nākamnedēļ plānotā grāmatu pārcelšana uz jauno ēku ir apdraudēta, jo vēl nemaz nav izvērtēts, vai ēka atbilst ugunsdrošības prasībām.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apstiprina - šobrīd tas izvērtē būvnieku iesniegto dokumentāciju, taču vēl nav saņemti visi vajadzīgie dokumenti.

VUGD ugunsdrošības uzraudzības organizēšanas nodaļas priekšnieks Laimonis Drozdovs LTV raidījumam «Panorāma» pastāstīja, ka nākamnedēļ ir plānota kompleksā ugunsdrošības pārbaude, kuras rezultātā tiks pārbaudīta būvobjekta atbilstība normatīvo aktu prasībām, un tikai pēc tās izsniegs vai nu pozitīvu vai negatīvu atzinumu.

Vēl jāpārbauda, kā bibliotēkā ierīkoti evakuācijas ceļi, kā darbojas ugunsdrošības sistēmas un ugunsdzēsības ūdens apgāde. Piemēram, atklājies, ka hidrantu vietas ir pārprojektētas, bet atbilstošu dokumentu nav.

Drozdovs uzsver, ka no ugunsdrošības viedokļa, kamēr nav izsniegts pozitīvs atzinums ar atbilstību ugunsdrošības prasībām, tikmēr ēku ekspluatēt ir aizliegts.

Būvnieku pārstāvji no plašākiem komentāriem atteicās, vien rakstiski atbildot, ka «visa atbilstošā dokumentācija ir iesniegta, un no VUGD nekāda negatīva atbilde nav saņemta».

Komentāri (415)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu