«Superjet-100» ietriekusies kalnā; atrastas cilvēku mirstīgās atliekas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Indonēzijas armijas helikopteri atraduši trešdien Džakartas tuvumā pazudušo Krievijas lidmašīnu «Superjet-100», vēstī Krievijas mediji.

Lidmašīnas atlūzas atrastas Salakas kalna apkārtnē, aptuveni 5200 pēdu augstā virsotnē.

Indonēzijas televīzija demonstrējusi fotoattēlus no lidmašīnas avārijas vietas, vēstī Krievijas ziņu aģentūras.

Fotoattēli liecina, ka lidmašīna ir ietriekusies kalnā. Daļa lidaparāta atlūzu redzamas uz kalna, daļa nogāzušās lejup.

Indonēzijas varas iestādes apstiprina lidmašīnas katastrofu, bet Valsts prezidents paziņojis, ka notikušā apstākļi jānoskaidro precīzi un ātri.

Jaunākā informācija liecina, ka katastrofas vietā atrastas cilvēku mirstīgās atliekas. Kā Krievijas ziņu aģentūrai «ITAR-TASS», glābēju grupas jau strādā katastrofas vietā.

Ziņas par lidmašīnas pasažieru skaitu liecina, ka «Superjet-100» atradās 44 līdz 50 pasažieri.

Jau ziņots, ka Krievijas jaunākā pasažieru lidmašīna «Superjet-100» trešdien pazuda netālu no Indonēzijas galvaspilsētas Džakartas.

Lidmašīna trešdien no radaru ekrāniem pazuda neilgi pēc tam, kad tās ekipāžā lidostas dispečeriem lūdza atļauju samazināt lidojuma augstumu.

Sakari ar lidmašīnu pārtrūkuši 20 minūtes pēc lidojuma sākuma.

Lidmašīnas piloti lūguši atļauju samazināt augstumu no 10 000 līdz 6000 pēdām. Vietā, kur lidmašīna samazināja augstumu, atrodas kalns, kura virsotne ir aptuveni 6200 pēdu augsta.

Pēc lūguma apstiprināšanas lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem, pārtrūkuši sakari ar ekipāžu.

Lidmašīna «Superjet-100» Džakartā veikusi izmēģinājuma lidojumu, lai potenciālos pircējus iepazīstinātu ar Krievijā ražoto jaunākās paaudzes lidaparātu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu