Svaigēšana. Kas notiek organismā, kad ēd termiski apstrādātu pārtiku? (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TarynMarie, CC BY-NC-ND 2.0

Cilvēka organisms pēc Dievišķā plāna paredzēts tam, lai enerģiju un barības vielas uzņemtu ar svaigu pārtiku bez termiskās apstrādes, kā arī, dzerot termiski neapstrādātu ūdeni. Tieši pārtikā, kas nav termiski apstrādāta, saglabājas dzīvības enerģija. Tā baro organisma šūnas, uztur ķermeņa veselību. Savukārt termiskās apstrādes laikā, kad temperatūra sasniedz 47-55 grādus, dzīvības enerģija no produkta aiziet.

Kas notiek organismā, kad ēdam nedzīvu, termiski apstrādātu pārtiku? Īsi apkopojot, notiek sekojošais: visi asinsrites un gremošanas sistēmas spēki mobilizējas uz to, lai pasargātu ķermeņa šūnas no kaitīgās termiski apstrādātās barības nokļūšanas tajās un lai šo nedzīvo barību maksimāli ātri sadalītu līdz pirmelementiem un izvadītu no organisma. Šo procesu apzīmē kā barības leikocitozi.

Pētījumi parādījuši, ka gadījumā, ja ēdam 5% svaigu un 95% termiski apstrādātu pārtiku, organisms uzņem kā lietderīgus tikai 0,03% no uzņemtās barības. Paralēli šim procesam, kad ķermenis ir koncentrējies, lai cīnītos ar mirušo pārtiku, notiek briesmu lietas: mikrobi, baktērijas un vīrusi, kas iekļuvuši mūsu organismā ar pārtiku, gaisu, šķidrumiem, brīvi vairojas, nostiprinās, pārņem organisma šūnas savā kontrolē, jo imūnsistēma, baltie asinsķermenīši leikocīti ir nodarbināti cīņā ar nedzīvo pārtiku, līdz ar to nespēj veikt savu pamatuzdevumu- ierobežot un uzturēt harmoniskā līmenī mikrobus, baktērijas un vīrusus.

Tādā veidā cilvēka šūnas uz 50 gadu vecumu uz 50% ir pārņēmuši savā kontrolē vīrusi un mikrobi. Tie pa nerviem un smadzenēm raida signālus: man vajag saldumus, alkoholu, gaļu, kafiju, narkotikas...! Rezultātā no sākotnējā Dieva plānā paredzētā mūža ilguma ap 1000 gadiem, mēs dzīvojam mazāk par 100 gadiem!

Savukārt, ēdot tikai un vienīgi svaigus termiski neapstrādātus produktus, organisms kā lietderīgus uzņem 30% no apēstās pārtikas. Tas nodrošina cilvēka organisma pašatjaunošanos no jebkura (pat pirmsnāves) stāvokļa un nostiprina veselību harmoniskā līmenī ilgai un laimīgai dzīvei.

Protams, lai kļūtu par laimīgu ilgdzīvotāju, ar to vien ir par maz, bet par to runāsim tikšanās reizēs svaigēšanas meistarklasēs Rēzeknē, kas sāksies martā un būs pieejamas visiem interesentiem, kā arī organisma attīrīšanas, veselīga dzīvesveida un svara regulēšanas programmu norises laikos, kuru organizē svaigēdāji Veronika un Edgars. Pieteikšanās svaigēšanas kulinārijas meistarklasēm un vasaras veselības programmai jau sākusies. Vairāk informācijas mājas lapā www.veselibassala.lv.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu