Nepieciešams:
Svaigie sparģeļu salāti (8)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- Sparģeļi – 1 bunte
- Zaļās pākšu pupiņas – 1 sauja
- Šalotes sīpols – 1 gab.
- Pistāciju rieksti – 1 sauja
- Sukādes pēc izvēles – 1 sauja
- Olīveļļa – 3 ēdamk.
- Aveņu etiķis – 1 ēdamk.
- Medus – 1 tējk.
- Svaiga piparmētra – neliela saujiņa
Pagatavošana:
Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti olīveļļas;
Nomizo un liec vārīties sparģeļus, pākšu pupiņas, vāri 3 minūtes;
Pagatavo mērci - sagriez sīpolus, sakapā piparmētru, pievieno etiķi, medu un olīveļļu;
Kārto uz šķīvja sparģeļus, pākšu pupiņas un pārlej ar mērci;
Pa virsu kaisi riekstus un sukādes.
Aikāgaršo padoms! Zaļos sparģeļus vāri ne ilgāk par 3 minūtēm, savukārt baltos - 4 minūtēm, tad tie nezaudēs savu patīkamo kraukšķīgumu.