Svaigie sparģeļu salāti (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nepieciešams:

  • Sparģeļi – 1 bunte
  • Zaļās pākšu pupiņas – 1 sauja
  • Šalotes sīpols – 1 gab.
  • Pistāciju rieksti – 1 sauja
  • Sukādes pēc izvēles – 1 sauja
  • Olīveļļa – 3 ēdamk.
  • Aveņu etiķis – 1 ēdamk.
  • Medus – 1 tējk.
  • Svaiga piparmētra – neliela saujiņa

Pagatavošana:

  1. Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti olīveļļas;

  2. Nomizo un liec vārīties sparģeļus, pākšu pupiņas, vāri 3 minūtes;

  3. Pagatavo mērci - sagriez sīpolus, sakapā piparmētru, pievieno etiķi, medu un olīveļļu;

  4. Kārto uz šķīvja sparģeļus, pākšu pupiņas un pārlej ar mērci;

  5. Pa virsu kaisi riekstus un sukādes.

Aikāgaršo padoms! Zaļos sparģeļus vāri ne ilgāk par 3 minūtēm, savukārt baltos - 4 minūtēm, tad tie nezaudēs savu patīkamo kraukšķīgumu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu