Šveice uz Eirovīziju nosūta Pestīšanas armijas orķestri (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

2013.gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Šveici pārstāvēs Pestīšanas armijas orķestris ar roka dziesmu «You and Me».

Orķestris, kas Eirovīzijā startē ar nosaukumu «Heilsarmee», nacionālajā atlasē ieguva 37,5% skatītāju balsu.

Tomēr Šveices mediji ir nobažījušies, vai grupai maijā ļaus uzstāties koncertā Malmē, Zviedrijā. Eirovīzijā aizliegtas dziesmas ar politisku saturu un Pestīšanas armijas ciešā saikne ar kristietību varētu tikt uzskatīta par noteikumu pārkāpumu, atreferē ziņu aģentūra AP.

2009.gadā tika aizliegta Gruzijas izvirzītā dziesma, jo tajā bija tieša norāde uz Krievijas līderi Vladimiru Putinu. Valsts vēlāk atsauca dalību konkursā.

Tomēr, ja «Heilsarmee» priekšnesums izturēs dziesmu atlasi, 94 gadus vecais Emīls Ramzauers pārspēs vecākā konkursa dalībnieka rekordu.

Neapmierinātības ar atlases kārtību un finansiālu apsvērumu dēļ no dalības 2013.gada konkursā atteikušās jau vairākas valstis. Par izstāšanos līdz šim paziņojušas Polija, Portugāle, Slovākija, Bosnija un Hercegovina, kā arī Turcija. Ārvalstu medijos izskanējušas baumas, ka tāpat varētu rīkoties arī Grieķija un Kipra.

Šveice nav uzvarējusi Eirovīzijas dziesmu konkursā kopš 1988.gada, kad to pārstāvēja slavenā kanādiešu dziedātāja Selīna Diona.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu