Šveices treneris: Šī ir sensācija, nākamgad mēģināsim vēlreiz (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Pers Morts pēc svētdien izcīnītās uzvaras 77. pasaules čempionātā atzina, ka ir fantastiska sajūta triumfēt savā laukumā.

Kā ziņots, Zviedrijas izlase svētdien pasaules čempionāta finālmačā savā laukumā ar rezultātu 5:1 pieveica Šveici. Līdz ar to Zviedrija tika pie pirmā zelta kopš 2006. gada pasaules čempionāta, kas risinājās Rīgā, bet Šveicei neizdevās iegūt pirmo zelta godalgu vēsturē.

«Pasaules čempionāts mums nesākās viegli, taču noslēgumā parādījām labāko sniegumu un spējām uzvarēt visā turnīrā. Čempionāta laikā centos no spēlētājiem dabūt nost psiholoģisko spiedienu - kā nekā sacensības notiek viņu dzimtenē,» izteicies Morts.

Savukārt zviedru uzbrucējs Henriks Sedins atzina, ka finālmačs nav bijis viegls. «Spēle bija sīva - tikpat labi uzvarēt varēja pretinieki. Mums paveicās, ka savus pirmos divus vārtus iemetām drīz pēc Šveices pirmā vārtu guvuma. Kad guvām trešos, nedaudz nomierinājāmies, jo jutām - varam uzvarēt.»

Zviedrijas izlases pirmo vārtu autors Ēriks Gustafsons atklāja, ka viņa gūtie vārti bija spēles pagrieziena punkts. «Pirmās mača desmit minūtes viņi bija par mums labāki, bet, kad iemetām mēs, jutām, ka pārņemam kontroli.»

«Finālspēlē smagi cīnījāmies, mums bija jāparāda labākā spēle, lai Šveici uzvarētu. Kad guvām piektos vārtus, sapratām, ka uzvara ir rokā. Šī ir mana pirmā lielā uzvara kādā no turnīriem, tāpēc saviļņojums ir īpašs,» izteicies Zviedrijas izlases aizsargs Stefans Kronvals.

«Pasaules čempionātu neiesākām, kā gribējām, taču, kad pievienojās brāļi Sedīni, mūsu spēle krietni uzlabojās,» izteicās zviedru uzbrucējs Džoels Lundkvists. «Šveice visu turnīru aizvadīja fantastiski.»

Tikmēr uzbrucējs Lūi Ēriksons pateicās par līdzjutēju atbalstu. «Bez viņiem izcīnīt uzvaru būtu krietni grūtāk. Uzvara savā laukumā padara šo spēli īpašu. Pēdējos mača mirkļus noraudzījāmies, stāvot kājās, un nevarējām sagaidīt, kad beigsies spēle.»

Savukārt daudzus pārsteigumus sagādājušās Šveices valstsvienības galvenais treneris Šons Simpsons pēc zaudējuma finālā jutās vīlies. «Lai gan zaudējām, jāsaprot, ka cīnījāmies pret Zviedriju tās laukumā - uzvarēt šeit ikvienam būtu grūti. Raugoties kopumā, Šveice aizvadīja lielisku turnīru - piedzīvoja tikai vienu zaudējumu un ieguva sudraba medaļas. Taču finālā vienmēr ir smagi zaudēt, lai gan šis valstsvienībai bija pirmais cēlmetāls 60 gadu laikā. Pirms turnīra neviens neticētu, ka spēlēsim pasaules čempionāta finālā. Šobrīd Šveici varētu raksturot kā vienību ar lielisku attieksmi, gribasspēku un enerģiju. Neviens treneris nevarētu par savu komandu būt lepnāks kā es. Visai valstij jābūt lepnai, jo tas, ko izdarīja Šveices valstsvienība, ir sensācija. Nākamgad mēģināsim vēlreiz.»

«Jūtamies slikti, lai gan izcīnījām sudraba medaļas. Bijām tuvu, lai uzvarētu visā čempionātā, taču neizdevās. Esam lepni par iepriekš sasniegto, bet par šo spēli ir vilšanās sajūta,» pēc spēles izteicās Šveices izlases uzbrucējs Martins Pluss.

Tikmēr šveiciešu aizsargs Filips Furrers sūdzējās par neizmantotajām iespējām. «Jau no spēles sākuma spējām noturēt augstu tempu. Mums bija daudz iespēju gūt vārtus, taču neizmantojām radītās izdevības, kamēr zviedriem tas izdevās.»

«Maču sākām labi - bijām pārliecināti par sevi, bet tad no nekurienes viņi panāca izlīdzinājumu un izvirzījās vadībā. Turklāt nopelnījām arī pāris noraidījumus, kas mūs izsita no sliedēm,» izteicies šveiciešu vārtsargs Martins Gerbers.

Šveices izlase pasaules čempionāta finālā līdz šim vienīgo reizi bija spēlējusi 1935. gadā, kad piekāpās Kanādai. Savukārt astoņas reizes izlase pasaules čempionātā izcīnījusi bronzas medaļas, tiesa, pēdējo reizi to paveicot 1953. gadā. Kopš tā laika pie čempionātu medaļām bija tikušas tikai vadošā septītnieka komandas - Krievija/PSRS, Kanāda, Čehija/Čehoslovākija, Zviedrija, ASV, Somija un Slovākija.

Savukārt Zviedrijas izlase 2013. gadā tikusi pie devītajām zelta medaļām vēsturē.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu