Svētku brīvdienām divi iespējamie laika apstākļu attīstības scenāriji (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Brīvdienās un nākamās darba nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus Latvijā noteiks Atlantijas ciklonu darbība, tomēr nokrišņi šajās dienās būs nelieli un īslaicīgi, starp mākoņiem uzspīdēs arī saule. Savukārt svētku brīvdienām - no 18. līdz 21. aprīlim – prognozes ir pretrunīgas, informē Latvijas sinoptiķi.

Siltākā diena būs rīt, sestdien, kad dienas laikā teritorijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +10...+14 grādiem, tikai piekrastes rajonos temperatūra būs par dažiem grādiem zemāka.

Turpmāk jau kļūs vēsāk, nedēļas vidū termometra stabiņš sasniegs vien +5...+10 grādu atzīmes. Naktīs gaisa temperatūra zem 0 grādu atzīmes noslīdēs reti, vien, debesīm skaidrojoties, naktī uz sestdienu, kā arī pēc tam nedēļas vidū; biežāk minimālā gaisa temperatūra gaidāma +2...+6 grādu robežās.

Nedēļas otrajā pusē no rietumiem virs Latvijas pastiprināsies anticiklona ietekme – nokrišņi mitēsies, ziemeļu vējus, kas Latvijā valdīs nedēļas vidū, pakāpeniski nomainīs dienvidrietumu, dienvidu vējš un atkal kļūs nedaudz siltāk.

Svētku brīvdienām pastāv divi iespējamie laika apstākļu attīstības scenāriji, jo tā sauktā frontālā zona, kas atdala siltās un augstās gaisa masas, šajā periodā vēl aizvien atradīsies tuvu Latvijas teritorijai.

Ja tā šķērsos Latvijas teritoriju un vēji iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, Latvijā valdīs vēsās gaisa masas – gaidāms vējains laiks, arī nokrišņi. Savukārt - ja šī frontālā zona tomēr paliks ziemeļos no Latvijas, pie mums valdīs dienvidu puses vēji, nokrišņu būs maz, dienas būs saulainas, līdz ar to arī siltas – dienā gaiss iesils līdz +15 grādiem un vēl vairāk.

Sinoptiķi sola, ka laika apstākļu prognoze tiks precizēta nākamās nedēļas sākumā.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu