Svētku kulminācijā gaidāms Uģa Prauliņa skaņdarba «Rīga, mana baltā Rīga» pirmatskaņojums (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētku noslēgumā, 19.augustā, 11.novembra krastmalā - īpašs Rīgas svētku koncertuzvedums, kas svētku kulminācijā 21.30 aicina uz komponista Uģa Prauliņa skaņdarba RĪGA, MANA BALTA RĪGA pirmo publisko atskaņojumu. Komponists šogad ieguvis prestižo Vācijas mūzikas balvu ECHO KLASSIK. 

Rīgas svētkiem esmu pārstrādājis latviešu tautas dziesmu oriģinālmūzikas kora albumu, kas sarakstīts Rīgas astoņsimtgadei. Apvienotais Rīgas koris-600 dziedātāji un 300 dejotāji to izdziedās un izdejos šī gada Rīgas svētku koncertuzvedumā RĪGA, MANA BALTĀ RĪGA. Tā ir liela laime - mūzikas albums piedzīvo atjaunotu, skatuvisku versiju!.

Mums par Rīgu nemaz nav liela dziesmu biruma, bet ir daudz mazāk pazīstamu melodiju, kuras gribēju šeit atdzīvināt, lai cilvēki tās sāk lietot. Man patīk strādāt ar tautas mūziku. Koncertuzvedumā skanēs dzīvā mūzika, sagatavojot partitūras bija daudz ko darīt, atšifrējot ierakstu un domājot par to, kādi instrumenti varētu derēt atskaņojumam. Tas bija ļoti darbietilpīgs process, saka komponists.

Apvienotais koris un deju kolektīvi, kopā pie 1000 izpildītāju gatavojas īpašajam koncertam diriģentu Ivara Cinkusa un Inta Teterovska vadībā. Solisti Ance Krauze un Zigfrīds Muktupāvels. Uzvedumā piedalās arī Rīgas kamerkoris AVE SOL. Diriģents Uldis Kokars.

RĪGA, MANA BALTA RĪGA horeogrāfisko zīmējumu piedāvā Agris Daņiļēvičs, Jānis Ērglis un Jānis Purviņš. Koncerta režisors ir Uģis Brikmanis, bet koncertuzveduma mākslinieciskā vadība uzticēta Romānam Vanagam. Romāns Vanags ir gan Dziesmu svētku virsdiriģents, gan pagājušā gada lielkoncerta MEISTARS, DZIESMA, LEĢENDA mākslinieciskais vadītājs. Ar režisoru Uģi Brikmani un horeogrāfu Agri Daņiļēviču viņu saista vairāki monumentāli kora mūzikas darbu atskaņojumi laikmetīgā, mūsdienu skatītāju un klausītāju uzrunājošā formā, kas piesaista plašu publikas loku, aizraujot tūkstošiem mūzikas un dejas entuziastu.

Romāns Vanags komponista Uģa Prauliņa izjustās tautas melodijas raksturo kā latviešu mentalitātes, enerģētiskās jaudas un tautas vēsturiskās pieredzes kvintesenci dziesmu pūrā. Koncerts ir Rīgas Brīvostas pārvaldes dāvana RĪGAS SVĒTKOS.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu