Svētku laikā negadījumos cieš ne tikai paši svinētāji, bet arī viņu auto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: nate steiner, CC BY-SA 2.0

Ziemassvētku un Jaunā gada svinībās cieš ne tikai paši svētku svinētāji, bet arī viņu auto, liecina Latvijā apdrošināšanas sabiedrības «Balta» apkopotā statistika. 

«Balta» pārstāve Anita Irbīte informē - ja pēdējos piecos gados svētku laikā apdrošinātāja klienti nelaimes gadījumus visbiežāk piedzīvojuši atpūtas laikā uz kalna, tad spēkratiem viena no biežākajām nelaimes nesējām ir pirotehnika, un tāpat spēkrati nereti cieš no svinētāju neuzmanīgas un neapdomīgas rīcības, kā rezultātā tiek izsisti stikli, saskrāpēta virsbūve, pārdurtas riepas

Kā liecina «Balta» apkopotie dati par KASKO apdrošināšanu, 17% no visiem transportlīdzekļu negadījumiem svētku laikā ir tieši vandālisms vai automašīnas apzagšana. Visbiežāk vandālisma sekas ir izsisti stikli, saskrāpētas mašīnas, pārdurtas riepas, kā arī petaržu un citas pirotehnikas izraisītie bojājumi - izsisti stikli, bojātas automašīnu virsbūves.

Citi negadījumi bijušas sadursmes ar citiem transporta līdzekļiem vai uzbraukšana kādam šķērslim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu