«Swedbank» grupas uzņēmums par 15,6 miljoniem eiro pārdevis 353 dzīvokļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: manasmajas.lv

«Swedbank» grupas uzņēmums SIA «Ektornet Residential Latvia» («Ektornet») kādam ārvalstu investoram pārdevis 353 dzīvokļus dzīvojamā kompleksā Kaivas ielā 50, Rīgā. Pārdošanas cena ir 15,6 miljoni eiro (10,92 miljoni latu), biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Ektornet» pārstāvis Ingars Rudzītis.

Viņš piebilda, ka pēc abpusējās vienošanās ar investoru tā nosaukums un izcelsmes valsts netiek izpausti. «Pārdota ir lielākā daļa «Ektornet» piederošo dzīvokļu šajā kompleksā, bet tie nav visi šī kompleksa dzīvokļi. Daļai dzīvokļu jau ir citi īpašnieki, arī «Ektornet» īpašumā vēl palikuši daži nelieli dzīvokļi šajā kompleksā,» sacīja Rudzītis.

«Kaivas ielas dzīvokļu pārdošanas darījums rāda, ka nekustamā īpašuma tirgus Latvijā kļūst likvīdāks. Arī 2012.gadā «Ektornet» turpinās fokusētu darbu ar nekustamajiem īpašumiem, un tirgū piedāvās aizvien jaunus projektus,» sacīja «Ektornet» valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

«Ektornet Residential Latvia» ir daļa no «Ektornet AB», nekustamo īpašumu kompānijas, kuru 2009.gadā izveidoja «Swedbank» grupa. Uzņēmuma pamatbizness ir iegādāties, pārvaldīt un pārdot nekustamos īpašumus dzīvojamā, komercplatību un industriālā nekustamā īpašuma segmentos.

Jau ziņots, ka «Ektornet» īpašumu portfelis Latvijā ir pieaudzis no 68,1 miljona latu 2010.gada nogalē līdz 121,5 miljoniem latu šā gada trešajā ceturksnī, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja «Ektornet» valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

«Ektornet» īpašumu portfelis ir gandrīz divkāršojies salīdzinājumā ar 2010.gada nogali - no 68,1 miljona latu līdz 121,5 miljoniem latu šā gada trešajā ceturksnī. Patlaban tas ir lielākais no «Ektornet AB» īpašumu portfeļiem, ja salīdzina valstis, kur strādā «Ektornet AB» meitasuzņēmumi, - Zviedriju, Norvēģiju, Somiju, Igauniju, Lietuvu, ASV un Ukrainu. Kopējais «Ektornet AB» īpašumu portfelis visā pasaulē ir 440,8 miljonu latu vērtībā.

«Ektornet AB» mātesuzņēmums prognozē, ka 2013.gadā kopējais īpašumu portfelis visā pasaulē varētu sasniegt aptuveni 800 miljonu latu vērtību, no tiem Baltijas valstīs aptuveni 400 miljonu latu vērtību. Patlaban kopējais īpašumu portfelis Baltijas valstīs ir aptuveni 200 miljonu latu vērtībā.

«Ektornet» grupā Latvijā darbojas septiņi uzņēmumi - SIA «Ektornet Management Latvia», SIA «Ektornet Residential Latvia», SIA «Ektornet Real Estate Latvia», SIA «Ektornet Commercial Latvia», SIA «Ektornet Land Latvia», SIA «Ektornet Kr.Valdemāra 27/29 Latvia» un SIA «Ektornet Upeņu 4 Latvia».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu