«Swedbank» šefs priecājas, ka atkal pieaug interese par kredītu ņemšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

«Swedbank» valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis ir priecīgs, ka atkal pieaug iedzīvotāju interese par kredītu ņemšanu.

«Priecājos par to, ka pēdējā laikā interese par kredītu ņemšanu pieaug, jo tas nozīmē, ka daļa mūsu valsts iedzīvotāju jau reāli izjūt ekonomiskās situācijas stabilizēšanos un apzinās gatavību uzņemties finansiālas saistības. Turklāt cilvēki sapratuši, ka nekustamais īpašums lētāks nepaliks un, ja mājokli vajag, tad tagad arī jāpērk. Lai šobrīd saņemtu hipotekāro kredītu, vajadzīgi regulāri, oficiāli ienākumi, reāla naudas summa pirmajai iemaksai un tāds materiālās nodrošinātības līmenis, lai pēc kredīta un citu saistīto izdevumu samaksas cilvēks varētu normāli dzīvot. Šogad izsniedzam arvien vairāk uzņēmumu kredītu, bet jāstrādā pie tā, lai šo segmentu vēl pastiprinātu,» intervijā laikrakstam «Diena» sacīja bankas vadītājs.

Mančinskis neapstiprina, ka bankai ir personu, kurām kredītus nedod, «melnais saraksts», taču norāda, ka banka nākotnē negrib sadarboties ar cilvēkiem kuru rīcība bijusi negodprātīga.

«Personas, kam ir daudzas nenokārtotas finansiālās saistības, nevar ņemt vēl vienu kredītu nevis tāpēc, ka būtu ietvertas «melnajā sarakstā» un banka naudu nedotu, bet tāpēc, ka šādiem cilvēkiem vienkārši nebūtu līdzekļu, no kā maksāt kredītus,» teica viņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu