«Swedbank» vadītājs: Nelieli hakeru uzbrukumi bankai ir nepārtraukti (12)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Nelieli hakeru uzbrukumi «Swedbank» ir nepārtraukti, taču nopietni uzbrukumi pēdējā laikā nav bijuši, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja bankas valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis.

«Nopietnus hakeru uzbrukumus pēdējā laikā mēs neesam redzējuši. Tādi nelieli uzbrukumi ir nepārtraukti, bet tiem nerodas būtiskas sekas. Klienti to neizjūt,» norādīja Mančinskis.

Uz jautājumu, kādi ir iemesli pēdējā laika problēmām bankas karšu sistēmā un internetbankā, Mančinskis atbildēja, ka tam nav noteikta iemesla. «Pieļauju, ka mums ir lielākā informācijas tehnoloģiju infrastruktūra Baltijā, un līdz ar to laiku pa laikam kaut kādas šādas lietas notiek. Galvenais, ka šīs lietas mēs spējam ātri salabot, jo neviens no šiem pārtraukumiem nav bijis garāks par pusstundu,» viņš klāstīja.

Mančinskis arī pastāstīja, ka banka informācijas tehnoloģiju sistēmās investīcijas veic nemitīgi. «Tie ir ļoti lieli cipari – informācijas tehnoloģijas ir dārgākā sadaļa mūsu budžetā gan uzturēšanas, gan ieguldījumu jomā,» viņš uzsvēra.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu