Tadžikistāna atsakās izrādīt Koena jaunāko filmu «Diktators»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Aizbildinoties ar vietas trūkumu, Tadžikistāna atteikusies izrādīt kinoteātros komiķa Sašas Barona Koena jaunāko filmu «The Dictator» («Diktators»).

Koena jaunā filma vēsta par kādas izdomātas republikas diktatoru, kurš gatavs riskēt ar savu dzīvību, lai «demokrātija nekad neiezagtos valstī, ko viņš tik mīloši apspiedis».

Pasaules pirmizrādi «Diktators» piedzīvoja šajā nedēļā.

«Mums nav vietas, kur to rādīt (..). Mēs vienkārši nespējam izrādīt visas filmas,» paziņoja Tadžikistānas filmu izplatīšanas kompānijas direktors. Tomēr kritiķi ir pārliecināti, ka šī lēmuma pamatā ir filmas provokatīvais raksturs.

»«Diktators» apvainos daudzus cilvēkus, mūsu skatītāji to, visticamāk, neatbalstīs,» norādīja kāda Tadžikistānas kinofilmu kritiķe.

Koena jaunākā filma, visticamāk, ēnā paliks arī Turkmenistānā, kur kinoteātros Holivudas filmas vispār netiek izrādītas. No ārvalstu filmām šajā valstī skatāmas tikai indiešu filmas.

40 gadus vecais Koens izveidojis veiksmīgu aktiera karjeru ar iejušanos politnekorektu varoņu ādā. Pazīstamākie aktiera atveidotie tēli ir kazahu reportieris Borats, londonietis Ali G, kurš sevi uzskata par melnādaino, kā arī homoseksuālais austriešu modes žurnālists Bruno.

Koena filma «Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan» («Borats: Amerikas kultūras mācība par labu dižajai Kazahstānai») tūlīt pēc iznākšanas 2006.gadā iekaroja skatītāju un kritiķu simpātijas, taču Kazahstānas lauku dzīves satīriskais attēlojums izraisīja sašutumu bijušajā padomju republikā.

Kazahstānā filmas izplatīšana tika aizliegta, kā arī liegta pieeja Koena mājaslapai.
 
Tomēr nesen Kazahstānas ārlietu ministrs pateicās filmas veidotājiem par tūristu pievilināšanu, norādot, ka pēc filmas iznākšanas Kazahstānas izdoto vīzu skaits pieauga desmit reizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu