Taisonam Gejam tuvākajā laikā veiks operāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu sprinterim Taisonam Gejam pēc diviem startiem tiks veikta cirkšņa operācija, lai izārstētu sportistu ilgi mokošo traumu.

Pirmdien Gejs izcīnīja uzvaru Lielbritānijas «Grand Prix» izcīņā Geitshedā, neskatoties uz divus metrus spēcīgu pretvēju, 100 metru distancē finišējot pēc 10,15 sekundēm.

Šīs Gejam bija pirmās sacensības kopš pasaules čempionāta, kurā viņš šomēnes ar jaunu ASV rekordu finišēja otrajā vietā, paliekot vienīgi aiz jamaikieša Useina Bolta.

«Vēl piektdien plānoju startēt IAAF «Zelta līgas» posmā Briselē un varbūt vēl kādās sacensībās, bet pēc tam man būs operācija,» atklāja Gejs, kurš pasaules čempionātā uzrādīja visu laiku trešo ātrāko rezultātu. «Es jūtos priecīgs par savu otro vietu Berlīnē. Es distanci veicu ar lielisku rezultātu, tomēr tas nebija pietiekami ātrs. Es skrēju uz vienas kājas, tāpēc pēc operācijas skriešu vēl ātrāk.»

Jau ziņots, ka Bolts pasaules čempionātā pēc veiktās 100 metru distances atsauca savu dalību no starta 200 metru distancē.

«Ar cirksni kaut kas nebija kārtībā,» pēc 100 metru distances fināla šomēnes atzina Gejs. «Finālā vienkārši bloķēju sāpes un atdevu pēdējos spēkus. Tā man nācās veikt visus skrējienus.»

Jau ziņots, ka pagājušajā pasaules čempionātā 2007. gadā Gejs izcīnīja trīs zelta medaļas, triumfējot 100, 200 un 4x100 metru distancēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu