Taisons Gejs šogad vairākkārt iekritis dopinga analīzēs (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais amerikāņu sprinteris Taisons Gejs dopinga analīzes šogad nav izturējis vairākas reizes, noskaidrojusi aģentūra «The Associated Press».

Sākotnēji šomēnes tika paziņots, ka Gejam pozitīvas bijušas analīzes, kas 16. maijā tika ņemtas ārpus sacensību laika, tomēr tagad kļuvis zināms, ka viņš dopinga lietošanā pieķerts arī ASV čempionāta laikā.

Tāpat kļuvis zināms, ka 16. maijā veiktajām analīzēm pozitīva bijusi arī B prove, tāpēc ir praktiski skaidrs, ka sportistu sagaida diskvalifikācija.

Kā izteicies viens no aģentūras AP informācijas avotiem, vairākas pozitīvas analīzes īsā laikā ir zīme, ka sportists nav centies kaut ko slēpt, bet vienkārši nav zinājis, ka lieto aizliegtas vielas.

30 gadus vecais Gejs ir 2007. gada pasaules čempions 100 un 200 metru distancēs.

Iepriekš pats Gejs ASV masu medijos izteicies, ka «pieļāvis kļūdu» un ka viņu «kāds ir pievīlis».

Šosezon Gejs 100 metru distanci veicis 9,75 sekundēs, kas ir visu laiku desmitas ātrākais skrējiens. Viņa personīgais rekords - 9,69 sekundes - padara viņu par visu laiku otru ātrāko sprinteri aiz jamaikieša Useina Bolta, šo godu dalot ar vēl vienu Jamaikas sprinteri Johanu Bleiku.

Kā ziņots, vienlaicīgi ar Geju pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas arī jamaikiešu sprinta zvaigznei Asafam Pauelam.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu