Taivāna lepna par režisora Anga Lī panākumiem «Oskaru» ceremonijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Taivānas valdība pirmdien pauda prieku par režisora Anga Lī panākumiem pirmdienas «Oskaru» ceremonijā, kur viņš tika godināts kā labākais režisors par Taivānā uzņemto filmu «Life of Pi» («Pī dzīve»).

Taivānas kultūras ministre Luna Jintai nosūtīja Lī apsveikuma telegrammu. «Es ļoti priecājos dzirdēt, ka esi saņēmis «Oskara» godalgu. Mēs ar tevi lepojamies,» teikts ministrijas vārdā sūtītajā apsveikumā.

Šī gada ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana Taivānai bija viena no retajām iespējām piesaistīt pasaules uzmanību un izrauties no atrašanās Ķīnas ēnā.

«Bez Taivānas palīdzības es nespētu uzņemt šo filmu. Tur mēs to nofilmējām,» sacīja Lī, saņemot prestižo kinoindustrijas balvu. «Es vēlos pateikties visiem turieniešiem, kuri mums palīdzēja, it īpaši Taidžunas pilsētai.»

Taidžuna ir trešā lielākā pilsēta Taivānā, kur uzņemta lielākā daļa no «Pī dzīves». Pilsētas mērs Džeisons Hu paziņoja, ka Lī balva parādot Taivānas spēju «labi izdarīt daudzas lietas». «Taivāna to ir pelnījusi!» viņš piebilda.

Ķīna Taivānu uzskata par daļu no savas teritorijas, pieprasot visiem saviem diplomātiskajiem sabiedrotajiem pārtraukt jebkādu oficiālu saziņu ar salu.

Taivānas neatkarību pagaidām atzīst tikai 23 valstis, no kurām lielākā daļa ir nelielas un nabadzīgas, tomēr pēdējos gados valsts cenšas veicināt savu atpazīstamību ar slavenu sportistu un citu zvaigžņu palīdzību.

Lī, kurš gandrīz visu savu profesionālo karjeru aizvadījis ārpus dzimtās Taivānas, 2005.gadā ieguva labākā režisora «Oskaru» par geju drāmu «Brokeback Mountain» («Kuprainais kalns»). Savukārt 2000.gadā kā labākā ārzemju filma tika apbalvots viņa trilleris «Crouching Tiger, Hidden Dragon» («Tīģeris un drakons»).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu