Talkošanas vietu skaits varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kopš pagājušās nedēļas Lielās Talkas mājas lapā darbojas divas interaktīvās kartes. Vienā no tām ir piesārņojuma karte, kurā Latvijas iedzīvotāji ir aicināti atzīmēt piesārņotās vietas, tādējādi kopīgiem spēkiem apzinot piesārņotās vietas dabā, kuras Lielās Talkas laikā, 20.aprīlī, būtu nepieciešams sakopt un kurā ikviens interesents var  organizēt kolektīvu talku.

Kā portālu «Apollo» informēja Lielās talkas organizatori, līdz šim pieteikta jau 91 piesārņota vieta visā Latvijā.

Otrā kartē iedzīvotāji aicināti reģistrēt savu talkošanas vietu un, saņemot apstiprinājumu no pašvaldības koordinatora, kļūt par Talkas atbildīgo. Šajā vietā vēlāk talkot varēs ikviens interesents.

Nedēļas laikā, kopš karte ir sākusi darbību, ir reģistrētas jau 85 talkošanas vietas visā Latvijā, un visaktīvākā reģistrācija noris Pierīgas novados.

«Lai apzinātu kopējo talkotāju skaitu, mēs aicinām visus Lielās Talkas dalībniekus pieteikt savu talkošanas vietu, neatkarīgi no tā, kāda aktivitāte ir plānota. Taču obligāta prasība ir Lielās Talkas koordinatoriem pieteikt tās vietas, kur plānota atkritumu izvešana, jo tikai turp dosies un bez maksas savāks Lielās Talkas laikā savāktos atkritumu maisus, kas šogad būs sarkanā krāsā. Lielākā daļa talkas vietu katru gadu tiek pieteiktas pēdējā nedēļā un paredzu, ka šogad to skaits varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī – ap 1300 talkošanas vietām visā Latvijā,» norāda Lielās Talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme.

Lielās Talkas organizatori aicina gan pašvaldību koordinatorus, gan talkotājus sūtīt informāciju talkas mājas lapas sadaļai «Dienasgrāmata», kurā ar video, foto palīdzību iedzīvotāji stāstītu par plānotajiem labiekārtošanas un sakopšanas darbiem pirms Lielās Talkas un tās laikā.

Informāciju sūtīt uz talkas@talkas.lv ar norādi Dienasgrāmatai.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu