Tāllēcēja Lauma Grīva Dimanta līgas posmā Monako izcīna ceturto vietu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva piektdien izcīnīja ceturto vietu Monako notiekošajā Dimanta līgas posmā.

Grīva savā labākajā lēcienā spēja sasniegt 6,64 metru atzīmi, no trešās vietas ieguvējas, britu sportistes Šaras Proktores atpaliekot par desmit centimetriem. Otro vietu septiņu dalībnieču konkurencē ar rezultātu 6,98 metri izcīnīja krieviete Darja Klišina, bet disciplīnā triumfēja Blesinga Okagbare no Nigērijas, kurai padevās 7,04 metrus tāls lēciens.

Kopumā Grīvai padevās stabila lēcienu sērija, no kuriem sliktākais rādītājs bija 6,37 metri. Tiesneši ieskaitīja visus sešus Latvijas sportistes lēcienus.

Kā ziņots, maija beigās Grīva sasniedza Maskavā gaidāmā pasaules čempionāta B normatīvu, aizlecot 6,72 metrus tālu. Pasaules čempionāts vieglatlētikā norisināsies no 10. līdz 18. augustam Maskavā.

Tikmēr Latvijas šķēpmetējs Zigismunds Sirmais ieņēma sesto vietu septiņu dalībnieku konkurencē. Labākajā mēģinājumā viņam padevās 75,79 metrus tāls raidījums, bet par sacensību uzvarētāju kļuva čehs Vitezslavs Veselijs, kuram padevās 87,68 metru tāls raidījums.

Sirmais vēl joprojām nav sasniedzis pasaules čempionāta A normatīvu, kas ir 83,50 metri. Latvieša šīs sezonas labākais rezultāts ir 82,77 metri.

Nākamais Dimanta līgas posms no 26. līdz 27. jūlijam norisināsies Anglijas galvaspilsētā Londonā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu