Tallinā piparkūku mīklai pievieno izdomu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar ziemas iestāšanos mūsu kaimiņzemē Igaunijā arvien vairāk pasākumu vērsts tieši uz aktivitātēm gada baltākās un klusākās sezonas baudīšanai. Nupat jau Ziemassvētku tuvošanos iespējams jaust ne vien pilsētu laukumos un veikalu skatlogos, bet arī dažādās interesantās mākslas izstādēs.

Tā nākamnedēļ, 19. decembrī Tallinas Dizaina un arhitektūras galerijā durvis vērs izstāde «Piparkūku mānija», kas Igaunijā tradicionāli norisinās jau septīto gadu. Šogad tajā piedalīsies vairāk nekā simt igauņu mākslinieku un dizaineru, radot pasaulē unikālāko ekspozīciju, kurā visi eksponāti veidoti no piparkūku mīklas. Aizraujošā izstāde būs apskatāma no 19. decembra līdz 8. janvārim.

«Piparkūku mānija» ir oriģināla un rotaļīga mākslas un dizaina izstāde, ko iedvesmojušas Ziemassvētku tradīcijas. Šogad tās galvenā tematika ir «Mākslas vēsture», un ekspozīciju būs iespējams apskatīt teju trīs nedēļu garumā. Visi interesenti gan jābrīdina, ka izstādes sagatavošanā tiek izmantots kas mazliet vairāk par maģiju, līdz ar to tās ietvaros nekas nevar tikt uzskatīts par pašsaprotamu.

Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka no piparkūku mīklas, kam pievienots mazliet izdomas, iespējams pagatavot visneiedomājamākās lietas – no mehāniskajiem pulksteņiem līdz pat garšīgam modes dizainam. Ar to, kas igauņu māksliniekiem padomā šogad, aicinām iepazīties Tallinas Dizaina un arhitektūras galerijā jau no nākamās ceturtdienas!

Tuvojošos svētku noskaņu jau vairākas nedēļas var smelties arī Igaunijas galvaspilsētas Rātslaukumā. Ikviens tā apmeklētājs var baudīt pasakaino Tallinas Ziemassvētku tirdziņu, kur pieejami dažādi gardumi un oriģinālas, ar rokām gatavotas dāvanas. Turklāt līdzīgus tirdziņus iespējams apmeklēt arī citviet Igaunijā, piemēram, Tartu un Pērnavā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu