Talsu novada Jaunpagastā ielas ir gaišas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pateicoties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumam, Jaunpagasta iedzīvotājiem vairs nav jāuztraucas par to, kā nokļūt līdz mājām tumšā vakarā. Šogad pie jauniem apgaismes stabiem tikušas četras ciema ielas, portālu «Apollo» informēja Inga Ieviņa, Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Ir noslēdzies ERAF līdzfinansētais projekts «Apgaismojuma rekonstrukcija Jaunpagasta ciema Dārza, Torņu, Madaru un Parka ielās», kā rezultātā pie jauna un jaudīga apgaismojuma tikušas Talsu novada Virbu pagasta Jaunpagasta ciema ielas, nodrošinot iedzīvotājiem apgaismotu ceļu līdz pat Sabiles stacijai.

«Galvenais ieguvums no projekta ir iedzīvotāju drošība,» uzskata Virbu pagasta pārvaldes vadītājs Mareks Zemītis, atklājot arī ne tik pozitīvo pieredzi, kad pēc taupības rezultātā samazinātā ielu apgaismojuma Stendes pilsētā palielinājusies noziedzība. Tiesa gan, arī projekta rezultātā izbūvētais apgaismojums Jaunpagastā netiek darbināts pilnībā finanšu trūkuma dēļ, tomēr arī šībrīža situāciju nevar salīdzināt ar laiku pirms apgaismojuma rekonstrukcijas.

Projekta rezultātā tika demontētas 15 ielu apgaismes armatūras koka balstos un četras betona balstos un izbūvētas 45 jaunas armatūras. Darbi kopā izmaksāja Ls 31 289,84.

Projektu «Apgaismojuma rekonstrukcija Jaunpagasta ciema Dārza, Torņu, Madaru un Parka ielās» līdzfinansēja ERAF (Projekta Nr. 3DP/3.2.1.3.1./08/APIA/SM/077/012).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu