Tamanei un Babkinai zelts Turcijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Pateicoties ļoti sekmīgam sniegumam finālsērijas ceturtās spēles ceturtajā ceturtdaļā, Turcijas sieviešu basketbola čempionātā ceturtdien uzvarēja latviešu Zanes Tamanes un Elīnas Babkinas pārstāvētā Stambulas «Fenerbahce» komanda.

Aizvadītajā cīņā «Fenerbahce» ar rezultātu 96:86 (14:24, 27:23, 21:25, 34:14) izbraukumā uzvarēja savas niknākās konkurentes Stambulas «Galatasaray», kaut pirms pēdējās ceturtdaļas vēl zaudēja ar desmit punktu pārsvaru.

Tamane laukumā pavadīja 19 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā guva 12 punktus, turklāt desmit no tiem tieši ceturtajā ceturtdaļā. Latviete realizēja sešus no astoņiem izpildītajiem divpunktu metieniem.

Vēl latvietes kontā bija trīs atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un trīs personīgās piezīmes.

Tikmēr Babkinai šī sezona jau bija noslēgusies priekšlaicīgi, jo leģionāru limita dēļ viņa tika izņemta no «Fenerbahce» komandas pieteikuma dalībai Turcijas čempionātā.

Ar ļoti rezultatīviem sniegumiem finālsērijas pēdējā mačā izcēlās amerikāņu leģionāres. «Fenerbahce» sastāvā 29 punktus guva Kepija Pondekstere, bet ar 24 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Endžela Makkoutrija, savukārt «Galatasaray» komandas sastāvā 32 punktus guva un astoņas rezultatīvas piespēles izpildīja Diāna Taurasi, bet Silvija Foulza atzīmējās ar 23 punktiem un 11 bumbām zem groziem.

Sērijā līdz trim uzvarām «Fenerbahce», kas kļuva par regulārā čempionāta spēcīgāko komandu, uzvarēja ar 3-1.

Jau ziņots, ka izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā «Fenerbahce» sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja Antakjas «Homend Belediyesi» basketbolistes, kuras regulārā čempionāta noslēgumā palika astotajā pozīcijā, bet pusfināla sērijā līdz trim uzvarām ar 3-0 pārspēja regulārā čempionāta ceturtajā vietā finišējušo «Mersin Bsb» vienību.

«Galatasaray» regulāro čempionātu noslēdza kopvērtējuma otrajā pozīcijā.

Kā ziņots, pagājušā mēneša beigās un šī mēneša sākumā «Fenerbahce» sacentās FIBA Eirolīgas finālturnīrā, kur ierindojās ceturtajā vietā.

«Fenerbahce» šajā sezonā vada bijušais Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu