Tambijevs: Komandu pasaules čempionātam neizdevās sagatavot (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas U-20 hokeja izlase aizvadītajam pasaules čempionātam nebija pilnvērtīgi sagatavojusies, tāpēc tai nebija pa spēkam panākt cerēto rezultātu, sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) izteicies komandas galvenais treneris Leonīds Tambijevs.

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīru noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

«Mums bija problēmas ne tikai spēles disciplīnas ievērošanā, bet arī komandas fiziskajā sagatavotībā. Pirms čempionāta kopā bijām tikai divas dienas, tāpēc sagatavošanās kā tādas čempionātam nebija,» izteicies Tambijevs. «Divu dienu laikā komandu nevar izveidot. Man nebija laika kaut vai tam, lai iespēlētu mūsu sistēmas nevienādos sastāvos. Lai šādā turnīrā uzvarētu, komandā ir ļoti daudz jāiegulda

«Dažiem spēlētājiem, kuri ieradās no Ziemeļamerikas, fiziskā forma bija tālu no vēlamās. Pie mums «Rīgas» komandā treniņi nav pēc izvēles programmas, mēs spēlētājos ieguldām daudz. Ziemeļamerikā hokejisti strādā labi, taču maz,» uzskata treneris. «Nekādu lielo progresu mūsu leģionāros neredzu, un tas ir otro gadu pēc kārtas.»

«Ja gribam atgriezties augstākajā divīzijā, čempionātam ir jāgatavojas. Gandrīz pusi komandas veido «Rīgas» sastāvs, tāpēc Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kalendārs ir jāveido jau vasarā,» piebildis treneris. «Latvija vēl arvien dzīvo uz piecus gadus veciem lauriem, bet tikmēr hokeja līmenis pasaulē izlīdzinās.»

Kā ziņots, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pēc izlases starta pasaules čempionātā izteicās, ka Tambijevs komandu vairs netrenēs. Federācija izlasei bija izvirzījusi uzdevumu čempionātā izcīnīt pirmo vietu.

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlējusi piecas reizes, ieskaitot iepriekšējos divus gadus.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu