Tapusi <i>flash</i> spēle par Brīvības pieminekļa cīņu ar britiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iedvesmojoties no Lielbritānijas pilsoņu aktivitātēm pie Brīvības pieminekļa, apčurājot vai kā citādi apgānot to, divi IT profesionāļi izveidojuši flash spēlīti «Britu pēdējā sezona», kurā Brīvības piemineklis, ko tautā mēdz dēvēt arī par Mildu, pats cenšas cīnīties ar britu tūristiem, informē spēles mākslinieks Aivars Baranovs.

Spēle ir samērā vienkārša. Tajā cilvēkam ir jāiejūtas Mildas ādā un jāatvaira viņas virzienā lidojošas urīna strūklas. Spēle sastāv no trīs līmeņiem, pēc katra no tiem Milda «iznīcina» apčurātājus ar aizvien jaudīgāku ieroci. Pēc trešā līmeņa iziešanas spēlētājam tiek dota iespēja uzstādīt rekordu uz laiku, cik ilgi viņš var noturēties, kā arī publicēt sevis sasniegto rezultātu.

Ja ir izieti pirmie trīs līmeņi, spēlētājs saņem «Mildas ordeni». Ja zaudēts ir ātrāk, tad jāmēģina no jauna.

Spēles mākslinieks Aivars Baranovs un programmētājs Mārtiņš Ceplis uzsver, ka šīs spēles mērķis nav kādas atsevišķas tautības nomelnošana vai apvainošana, kā arī Brīvības pieminekļa simbola zaimošana, bet tā jāuztver kā karikatūra, kurā tiek aizstāvētas pieminekļas intereses. Turklāt abi mākslinieki cer, ka «Britu pēdējā sezona» rosinās spēlētājus domāt par variantiem, kā reālajā dzīvē izskaust šādu tūristu rīcību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu