Taupības laikā pašvaldības firma pērk 30 000 latu vērtu «Volvo»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Lai gan Rīgas pašvaldībā arī ir izsludināts taupības režīms un Rīgas Dome plāno, kā ietaupīt 110 miljonus latu, pašvaldības uzņēmums «Rīgas pilsētbūvnieks» nopircis jaunu, 30 000 latu vērtu automašīnu «Volvo XC70», otrdien vēsta «Diena».

Uzņēmuma vadītājs Ivars Gaters (TB/LNNK) skaidro, ka 100 uzņēmuma darbiniekiem līdz šim bijuši divi auto, bet, tā kā uzņēmums paplašinās, radusies vajadzība vēl pēc vienas automašīnas.

Iepirkuma konkurss par jaunas automašīnas iegādi izsludināts pagājušā gada nogalē un noslēdzies pirms pāris nedēļām, un tajā uzvarēja firma «Mūsa motors Rīga».

Laikraksts norāda, ka šis pirkums sakrīt ar laiku, kad Rīgas Dome krasi apcērp savu budžetu un arī par vairāk nekā 100 automašīnām samazina savu autoparku. Šīs automašīnas atdotas atpakaļ pašvaldības uzņēmumam «Rīgas satiksme», no kā Dome tās nomāja. Lielākā daļa no tām tuvākajā laikā nonāks izsolē.

«Rīgas pilsētbūvniekā» laikrakstam pavēstīja, ka pirms jaunā «Volvo» iegādes esot apspriesti vairāki varianti, arī auto noma no «Rīgas satiksmes». Tomēr, sarēķinot visus izdevumus, nomāt auto sanācis krietni dārgāk nekā pirkt pašiem līzingā. Uzņēmums parēķinājis: pērkot līzingā, automašīnas vērtība tiek samaksāta nedaudz vairāk kā divos gados, savukārt nomas līgumi ar «Rīgas satiksmi» parasti tiekot slēgti uz pieciem gadiem, mēnesī maksājot vidēji 1000 latu, tāpēc piecos gados tiktu samaksāts dubultā un auto vēl beigās paliek «Rīgas satiksmes» īpašumā. Iegādājoties auto līzingā ar nomaksu uz četriem gadiem, pārmaksāti tiek 6000 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu