Tauriņš: Mežaparkā tuvākajā laikā būs jānocērt ļoti daudz koku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mežaparkā tuvākajā laikā būs jāveic tīrīšana, nocērtot «ļoti daudz koku», šodien Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēdē atzina SIA «Rīgas meži» valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš.

Tauriņš norādīja, ka Mežaparks gadu desmitiem ir nekopts, tāpēc pēc meža kopšanas noteikumu stāšanās spēkā tuvākajā laikā būs nepieciešams veikt retināšanu, izcērtot daudz slimu, vecu un mazvērtīgu koku.

«Mežaparks kliedz pēc tā, ka mežs ir jāsakopj,» uzsvēra Tauriņš. Viņš piebilda, ka pēc bojāto un mazvērtīgo koku izciršanas arī ainava izskatīsies labāk un kopējā teritorija daudz labāk kalpos tai paredzētajām funkcijām, nodrošinot kvalitatīvas atpūtas un rekreācijas iespējas rīdziniekiem.

Tauriņš norādīja, ka «Rīgas meži» šogad ārpus Rīgas veiks mežu atjaunošanu 360 hektāru platībā.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti 2009.gadā apstiprināja līguma projektu starp Īpašuma departamentu un «Rīgas mežiem» par pilsētas kultūras un atpūtas zonas «Mežaparks» vienotas apsaimniekošanas, aizsardzības, izmantošanas un attīstības nodrošināšanu, kā arī līguma projektu par mežu un meža zemju Rīgā un īpaši aizsargājamo dabas teritoriju pārvaldīšanu un apsaimniekošanu.

Saskaņā ar līgumu «Rīgas meži» pārvalda un apsaimnieko pašvaldībai piederošos nekustamos īpašumus Mežaparkā, nodrošinot kultūras un atpūtas zonas «Mežaparks» kā vienota kultūrvēsturiskā objekta uzturēšanu un attīstību. «Rīgas meži» uzņēmušies arī organizēt Mežaparka vienotu izmantošanu kultūras, atpūtas un izklaides mērķiem, apsaimniekot mežu, kopt un papildināt meža kultūras atbilstoši Meža likuma prasībām.

Tāpat paredzēts, ka «Rīgas meži» pilsētas administratīvajā teritorijā veiks meža atjaunošanu, kopšanu un labiekārtošanu iedzīvotāju rekreācijai, tā attīrīšanu no sadzīves atkritumiem un uzturēšanu kārtībā, aizsardzību pret slimībām, kaitēkļiem, nelikumīgu izmantošanu un piesārņošanu, kā arī pret ugunsgrēkiem, biotopu apzināšanu, aizsardzību un apsaimniekošanu. Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju apsaimniekošana tiks veikta atbilstoši individuālajiem dabas aizsardzības plāniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu