Tautasdziesmu spēks Pokaiņos (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fatboyke (Luc), CC BY-NC-SA 2.0

Pokaiņu Ozolkalnā sestdien, 27.jūlijā, pulksten 13.00 visus tautasdziesmu mīļotājus un mūsu spēka zīmju izzinātājus gaida tikšanās ar kultūrvēsturnieci,  dainu krājuma «Dainu dzīvības spēks» autori Ilzi Liepiņu. Vasaras koncertu skaņas  un līgošana  ir ievibrējušas gan gaisu, gan sirmos akmeņus, tāpēc stāsts par mūsu tautas  dainu neparasto spēku būs īpašs. Īsās četrrindes ir kā šifrēts, mūžam lasāms un pētāms apslēpts mantojums, kas pauž mūsu tautas gudrību un zināšanas.

Vēl ir tik daudz neatbildēti jautājumi par to, ko mums vēsta dainas, kā tās atdzīvināt un kā pasargāt. Kā dainas var pasargāt mūs pašus, kā mums palīdzēt un kā tās pielietot šajā modernajā pasaulē.

Lai varētu rast atbildes uz uzdotajiem jautājumiem, ir vērts vairāk uzzināt par dainu avotiem un baltu lomu senajās pasaules kultūrās, censties izzināt simbolu jēgu un atminējumu.

Tautasdziesmu enerģētiskajam kodam tuvoties aicināti visi, tāpēc būsiet mīļi gaidīti senajā svētvietā, jo katrs no mums ar savu klātbūtni palīdzēs uzcelties īstajai Gaismas pilij!

Uz tikšanos Ozolkalnā!

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu