«Team Latvia» ekipāžas joprojām nav finišējušas devītajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/Scanpix

«Team Latvia» komandu pārstāvošās ekipāžas joprojām nav sasniegušas finišu slavenā «Dakaras» rallijreida devītajā posmā.

556 kilometrus garā posma laikā Latvijas elektropiedziņas automašīnu «OSCar eO», ko vada Māris Saukāns un Andris Dambis, piemeklēja vairākas tehniskas ķibeles, ieskaitot pārdurtas riepas un pārkarsušu ģeneratoru. Posma gaitā ekipāža bija spiesta apstāties, lai uzlādētu karstajā svelmē uzkarsušās baterijas.

Finišu nav sasnieguši arī otri «Team Latvia» pārstāvji vieglo automašīnu klasē - krievs Antons Grigorovs un latvietis Ainārs Princis. Līdz finišam tikušas 72 ekipāžas, bet pēdējā kontrolpunktā Saukāns/Dambis atradās 90. vietā.

Tikmēr labākās Latvijas komandas «RE Autoclub» sagatavotās «Mitsubishi» automašīnas ar krievu braucējiem devītajā posmā ieņēma sekojošas vietas - Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins ierindojās 25. pozīcijā, bet Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs izcīnīja 26. vietu.

Motociklu klasē devītajā posmā uzvarēja portugālis Helders Rodrigešs («Yamaha»), kurš par trim minūtēm un 16 sekundēm apsteidza ar 15 minūšu sodu sodīto francūzi Sirilu Desprē (KTM).

Par jauno kopvērtējuma līderi kļuva Desprē, kurš tagad par divām minūtēm un 28 sekundēm apsteidz pašreizējo čempionu Marku Komu no Spānijas (KTM).

Līdz ar «Team Latvia» ķibelēm smago automašīnu klasē finišu vēl nav sasnieguši «Team Latvia» pavadošā ekipāža francūzis Žans-Šarls Morī ar stūrmaņiem Žanu-Klodu Kakē no Beļģijas un Kasparu Dambi no Latvijas.

Jau ziņots, ka «RE Autoclub» sagatavotā automašīna ar krieviem Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli izstājās pēc astotā posma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu