«Team Latvia» nefinišē, Petransels tuvu uzvarai kopvērtējumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Team Latvia» komandu pārstāvošajām ekipāžām sestdien nav izdevies laicīgi sasniegt finišu arī slavenā «Dakaras» rallijreida 13. posmā. Līdz ar to Latvijas pārstāvjus identisks liktenis piemeklējis jau piektajā posmā pēc kārtas.

275 kilometrus garo ātrumposmu laicīgi pabeidza 73 ekipāžas. Paredzams, ka Latvijas automašīnas saņems kārtējās soda stundas, bet piedalīsies svētdien paredzētajā pēdējā posmā.

Tikmēr augstas vietas izcīnīja Latvijas komandas «RE Autoclub» sagatavotās «Mitsubishi» automašīnas ar krievu braucējiem - Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs izcīnīja 13. vietu, bet Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins ierindojās 22. pozīcijā.

13. posmā uzvarēja slavenais francūzis Stefans Petransels ar «Mini» automašīnu, kurš par astoņām minūtēm un 29 sekundēm apsteidza DĀR autobraucēju Žinelu de Viljēru («Toyota»). Savukārt trešais palika krievs Leonīds Novickis ar «Mini» mašīnu.

Kārtējo uzvaru kopvērtējumā praktiski jau garantējis 46 gadus vecais Petransels, kurš karjeras laikā sešas reizes uzvarējis motociklu klasē, bet trīs reizes vieglo automašīnu vidū. Viņš tagad jau par 42 minūtēm un 57 sekundēm apsteidz spāni Nani Romu («Mini»).

Tikmēr Meļņikovs/Nikolajevs kopvērtējumā atrodas 18. pozīcijā, bet Kuzņecovs/Jelagins ieņem 36. vietu.

Motociklu klasē 13. posmā uzvaru svinēja portugālis Helders Rodrigešs («Yamaha»), kurš par 47 sekundēm apsteidza francūzi Sirilu Desprē (KTM). Savukārt trešais bija Spānijas sportists Hordi Viladomss (KTM).

Kopvērtējumā Desprē tagad jau par 11 minūtēm un trīs sekundēm apsteidz pašreizējo čempionu Marku Komu no Spānijas (KTM).

Līdz ar «Team Latvia» ķibelēm smago automašīnu klasē 13. posma finišu nesasniedza arī «Team Latvia» pavadošā ekipāža ar francūzi Žanu-Šarlu Morī, kā arī stūrmaņiem Žanu-Klodu Kakē no Beļģijas un Kasparu Dambi.

Tikmēr «RE Autoclub» sagatavotā smagā automašīna ar krieviem Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli šajā posmā palika pēdējā, 50. pozīcijā.

Pārliecinošs kopvērtējuma līderis ir Žerards de Rojs no Nīderlandes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu