Tehnoloģijas, kas rada noskaņojumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Nav vēl pagājis gads, kā viens no jaunākajiem restorāniem pašā Rīgas centrā, jau ir ieguvis atzinību un teicami novērtēts gan restorānu nozares profesionāļu, gan apmeklētāju vidū.

Nepārprotami, stāsts ir par Bibliotēka Nr.1 Restorānu. Labās atsauksmes ir ne vien par restorāna šefpavāra veikumiem un dzērienu piedāvājumu, bet arī par restorāna interjeru un kopējo atmosfēru, kas ir nozīmīgs faktors, lai rastos vēlme atgriezties šai vietā vēlreiz.

Tomēr, lai saprastu, kas tad īsti ir interjera un atmosfēras neuzbāzīgās, bet tomēr papildinošās nianses, tad radās interese apskatīt vienu no reti kad plašāk pieminētajām tehniskajām sadaļām- dizaina apgaismojums un telpas apskaņošana.

Ir ļoti daudz faktu, kas restorāna apmeklētājiem pat neienāk prātā, un patiesībā, labi vien ir, jo apmeklētājam ir jābauda patīkamais mirklis un atmosfēra, pat nenojaušot, kā un ar kādām komponentēm tā ir panākta.

Dizaina apgaismojums.

Restorāna dizaineris ir piestrādājis pie tā, lai visi dekoratīvie objekti, kas atrodas telpā, neveidotu nevajadzīgas ēnas. Katrai lietai šeit ir paredzēta sava vieta un katrs interjera objekts ir izgaismots un gaumīgi izcelts.

Bibliotēka Nr. 1 Restorānā ir dizainiski izveidotas dekoratīvas auduma kolonnas logu zonā un dekoratīvi sienas paneļi, kurus izgaismojot uzņēmums Unique izlietoja vairāk kā 700 metrus ar LED diožu virtenēm. Lai saprastu, cik daudz tad īsti tas ir, iedomājaties 21 tūkstoti diodes jeb mazas, mazas lampiņas. Šo skaitu paspilgtina arī fakts, ka, lai dekoratīvā apgaismojuma sistēmu uzstādītu, bija jāveic vairāk kā 1000 lodējumi, kas, kā teica Unique pārstāvji, viņiem bija lielākais lodējumu skaits viena projekta ietvaros līdz šim.  

Liela priekšrocība ir tā, ka visai apgaismojuma sistēmai var iestatīt jebkādu programmu, krāsu maiņu, no vienmērīgas līdz dinamiskākākai un otrādi, vai arī ieprogrammēt kā vien ir nepieciešams, atkarībā no pasākuma, gada laika, vai vienkārši nepieciešamās atmosfēras.

Telpas apskaņošana.

Nenoliedzami restorāns nav iedomājams arī bez fona mūzikas un līdz ar to - skaņas sistēmas. Restorānos tā ir specifiska lieta, it īpaši tādā kā Bibliotēka Nr. 1 Restorāns.  Šajā gadījumā no restorāna puses bija prasība, lai atskaņotajai mūzikai būtu maigs un dzidrs skanējums un lai tā netraucētu restorāna klientiem. Šādas prasības Unique komandai no klienta puses nav bijis nekas jauns un problēmas nesgadāja, tomēr šoreiz krietni nācās piedomāt. Pie šāda interjera dizaina galvenais nosacījums no dizainera puses bija, ka skaļruņiem un skaņas iekārtām jābūt nemanāmām vai pat neredzamām. Līdz ar to, lai skandas nebūtu manāmas, Unique izvēlejās izmantot īpaši mazas un smalkas skandas ( satelīttipa skaļruņus), kuras tika iebūvētas aiz auduma veidotājām dekoratīvajām kolonnām un apvienotas ar  griestos un sienās iebūvētiem subbasiem. Rezultātā interjers netiek bojāts ar lielām tumbām un nepievilcīgiem skaņas objektiem, un jāatzīst, ka pat speciāli meklējot kādu skaņas iekārtas atrašanās vietu šajā restorānā, to atrast būs apgrūtinoši, jo tās patiešām nav pamanāmas. 

Lai augstas klases restorānā panāktu nepieciešamo fona mūzikas skanējumu, nepietiek tikai ar labām skandām un mūzikas atskaņotāju. Arī visām pārējām skaņas sistēmas komponentēm ir jābūt augstas kvalitātes, kā piemēram, kabeļi, signāla avots, pastiprinātājs un ļoti nepieciešamā sastāvdaļa- digitālais skaņas apstrādes procesors. Šāds procesors ir izmantots arī šajā gadījumā, jo tas nodrošina pilnu skaņas apstrādi, vadību, sadalījumu pa zonām  jeb īsāk sakot, nodorošina perfektu skanējumu ikvienā restorāna vai telpas vietā.

Bibliotēka Nr. 1 Restorāns var lepoties ar āra terasi, no kuras paveras brīnišķīgs skats uz pilsētas parku. Lai radītu vēl patīkamākas emocijas restorāna apmeklētājiem, arī uz terases tiek atskaņota  mūzika. Tā šeit skan visu cauru gadu neatkarīgi no tā vai spīd saule, līst lietus vai snieg sniegs, jo ir uzstādītas speciālās laikapstākļu noturīgās skandas. Šādas skandas spējot nodrošināt augstu skaņas kvalitāti pat pie mūsu mainīgajiem laikapstākļiem, vai ir -20 vai + 30 grādi, tās jebkurā gadījumā darbojās nevainojami. Šādas laikapstākļu noturīgas skandas uzņēmums Unique ir uzstādījis jau daudzviet Latvijā un to darbošanās ilgums pārsniedz pat astoņus gadus, tadēļ varētu teikt, ka tās ir mūžīgas.

Lai pārliecinātos, ka gan izveidotais interjers, gaumīgas un kvalitatīvas dekoru detaļas, skaņa, mūzika un gaisma restorānā spēj radīt apbrīnoajmu atmosfēru, šeit noteikti ir jāpaviesojas ikvienam labas atpūtas un maltītes cienītājam.

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu