«Tele2»: 95% iedzīvotāju tagad pieejams ātrgaitas mobilais internets (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: topgold, CC BY-SA 2.0

Ieguldot 9 miljonus eiro, mobilo sakaru operators «Tele2» ir veiksmīgi pabeidzis sakaru tīkla modernizāciju visā Latvijas teritorijā, kā rezultātā 95% iedzīvotāju ir pieejams ātrgaitas mobilais internets. «Tele2» turpina attīstīt tīklu komercrežīmā, kā arī ir sācis saviem klientiem piedāvāt jaunāko mobilo sakaru tehnoloģiju 4G (LTE), «Apollo» informēja uzņēmuma pārstāvji.

«Esam gandarīti, ka sadarbībā ar «Nokia Solutions and Networks» esam uzbūvējuši Baltijā modernāko sakaru tīklu! To jau ir augsti novērtējuši mūsu klienti – saskaņā ar SKDS pētījumu, Latvijā visapmierinātākie mobilā interneta datorā lietotāji ir tieši «Tele2» klienti,» saka «Tele2» valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. «Lai arī turpmāk nodrošinātu labāko mobilā interneta lietošanas pieredzi, sākam attīstīt 4G tīklu, lai jau 2015.gadā tas būtu pieejams 70% iedzīvotāju. Turklāt ieviešot 4G tagad varam to paveikt daudz ekonomiskāk, tādējādi nodrošinot klientiem izdevīgāko 4G mobilā interneta piedāvājumu datoriem.»

«Šis projekts ir svarīgs pagrieziena punkts mūsu ilgtermiņa sadarbībā ar «Tele2»,» saka «Nokia Solutions and Networks» Projektu direktors Daniels Vids (Daniel Widh). «Modernizējot visu tīkla infrastruktūru ciešā kopdarbībā ar «Tele2», esam gandarīti, ka «Tele2» klienti Latvijā tagad var iegūt lielisku mobilā interneta lietošanas pieredzi.»

No šodienas visiem klientiem, kuri lieto «Tele2» internetu datorā, ir iespēja lietot «Tele2» 4G mobilo internetu bez papildu maksas. Lai to izmantotu, ir jāpārliecinās, ka datora SIM karte un USB mobilā interneta modems vai piezīmjdators ar iebūvētu mobilā interneta modemu atbalsta 4G, kā arī jāatrodas «Tele2» 4G tīkla zonā. Sākotnēji «Tele2» 4G ir pieejams šādās pilsētās: Rīga un Rīgas rajons, Daugavpils, Jēkabpils, Kuldīga, Liepāja, Preiļi, Rēzekne un Ventspils. SIM kartes var nomainīt bez maksas un 4G atbalstošus modemus un rūterus iegādāties kādā no 42 «Tele2» klientu apkalpošanas centriem visā Latvijā, kā arī «Tele2» mājas lapā www.tele2.lv.

Galvenā 4G mobilo sakaru tehnoloģijas priekšrocība ir būtiski ātrāka bezvadu datu pārraide – līdz pat 150 megabitiem sekundē (Mbit/s). Šobrīd «Tele2» 4G piedāvā 1800 megahercu (MHz) frekvencē, kas labāk piemērota pilsētām, savukārt 2015.gadā saskaņā ar izsolē iegūtajām frekvenču izmantošanas tiesībām «Tele2» 4G tehnoloģiju varēs piedāvāt arī 800 MHz frekvencē, kas ļaus attīstīt 4G tīklu mazāk apdzīvotos rajonos un lauku teritorijās vairāk nekā trīs reizes efektīvāk un ekonomiskāk.

«Tele2» sakaru tīkla modernizācija ir viens no lielākajiem investīciju projektiem mobilo sakaru nozarē Latvijā, kuru «Tele2» realizēja sadarbībā ar pasaulē vadošo mobilo platjoslas iekārtu ražotāju «Nokia Solutions and Networks». Tās ietvaros «Tele2» uzbūvēja 240 jaunas ātrgaitas mobilā interneta (3G) bāzes stacijas un nomainīja aparatūru esošajās bāzes stacijās, kā arī ieviesa jaunākās tehnoloģijas tīkla darbības nodrošināšanai. Izveidojot Baltijā modernāko sakaru tīklu, «Tele2» augstas kvalitātes balss sakari ir pieejami 99% iedzīvotāju un ātrgaitas mobilais internets – 95% iedzīvotāju. Tāpat «Tele2» ir sagatavojis tīkla infrastruktūru nākotnei – līdz pat 20 reizēm lielākai slodzei, kuru radīs pieaugošā mobilā interneta lietošana, un tādu jaunākās paaudzes tehnoloģiju nodrošināšanai kā 4G un 4G-Advanced.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu