Telefonkrāpnieki arvien viltīgāki; Jūrmalā cilvēkiem izkrāpti 6000 latu (62)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Valsts policijas brīdina, ka arvien turpina uzdarboties tā dēvētie telefonkrāpnieki. Nesen atkal reģistrēti divi gadījumi, kad cilvēkiem kopumā izkrāpti aptuveni 6000 latu.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja Rīgas reģiona policijas pārvaldes pārstāve Ance Rozīte, policijā ir reģistrēti vairāki gadījumi, kad iedzīvotājiem tiek izkrāptas ievērojamas naudas summas, turklāt patlaban šie krāpnieki uzdarbojas ļoti aktīvi.

Jūrmalas policijas iecirknis reģistrējis četrus mēģinājumus izkrāpt naudu, no kuriem divos cilvēki kļuvuši par noziedznieku upuriem. Policijā atklāj, ka divos gadījumos katrs nozieguma upuris ļaundariem samaksājis ap 3000 latu.

Tomēr divos gadījumos cilvēki bijuši attapīgi un nav apkrāpti.

Līdzīgi gadījumi pēdējā laikā reģistrēti arī Ķengaraga iecirknī, taču pagaidām neviens nav noticējis krāpniekiem.

Kā skaidro Rozīte, nereti krāpnieks stāsta, ka notikusi nelaime ar kādu no radiniekiem un nepieciešama nauda, lai glābtu viņu. Parasti krāpnieki darbojas ļoti viltīgi un zvana uz ļoti daudziem tālruņu numuriem, jautā par to vai cilvēkam ir brālis, māsa vai mazbērni un, saņemot apstiprinošu atbildi, norāda, ka radinieks nokļuvis nelaimē.

Policijas darbinieki aicina iedzīvotājus pārliecināties par to, vai radinieks tiešām nokļuvis nelaimē. Šie telefonkrāpnieki ir ļoti viltīgi un ir izstrādājuši vairākas shēmas, kā apkrāpt cilvēkus.

Policisti lūdz par šādiem krāpniekiem brīdināt savus radiniekus, kaimiņus un vientuļus un vecāka gadagājuma cilvēkus, kā arī aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt vecākus cilvēkus par pastāvošajiem riskiem uzglabājot lielas naudas summas mājās.

Tāpat policisti aicina iedzīvotājus, saņemot šādus aizdomīgus zvanus, kad kāds svešinieks pieprasa naudu, neuzticēties nepazīstamām personām un nekavējoties ziņot policijai, zvanot uz tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Par ikvienu šāda veida saņemtu zvanu ir jāinformē likumsargi, pat ja arī cilvēks nenotic krāpniekam.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu