Foto: Scanpix/Reuters

Lielbritānijā plašu skandālu izraisījušajā telefonu noklausīšanās lietā arestēta pasaules mediju magnāta Rūperta Mērdoka britu avīžu uzņēmuma «News International» līdzšinējā prezidente Rebeka Brūksa, svētdien vēsta Apvienotās Karalistes mediji.

Saistībā ar telefonu noklausīšanos un korupciju arestēta 43 gadus veca sieviete, teikts Skotlendjarda paziņojumā. Likumsargi gan atteicās apstiprināt, vai arestēta ir 43 gadus vecā Brūksa. Arī «News International» šo ziņu nav komentējis.

Par to, ka aizturēta tiešām ir Brūksa, kas piektdien pameta «News International» vadītājas amatu, ziņo gan telekanāls «Sky News», kas arī ir daļa no Mērdoka mediju impērijas, gan raidorganizācija BBC.

Sieviete arestēta policijas iecirknī un patlaban atrodas apcietinājumā, teikts Metropoles Policijas paziņojumā. «Viņa tika aizturēta aizdomās par līdzdalību komunikāciju pārtveršanas organizēšanā (..) un aizdomās par korupciju.«

Telefonu noklausīšanas lietā jau agrāk arestēts premjerministra Deivida Kemerona bijušais komunikāciju dienesta vadītājs Endijs Koulsons, kurš savulaik bijis tagad skandāla epicentrā nonākušā tabloīda «News of the World» redaktors

Arī Brūksa agrāk bijusi «News of the World» redaktore.

Jūlija sākumā atklātībā nonāca informācija, ka tabloīds «News of the World» savulaik nolīdzis izmeklētāju, lai tas uzlauztu kādas nogalinātas meitenes telefona balss pastu. Vēlāk kļuva zināms, ka uzlauzti arī Irākas un Afganistānas karos kritušo britu karavīru tuvinieku telefoni, pēc avīzes pasūtījuma noklausītas 2005.gada Londonas teroraktu upuru radinieku telefonsarunas.

Laikraksta īpašnieks Rūperts Mērdoks nolēma slēgt izdevumu, un «News of the World» pēdējais numurs iznāca 10.jūlijā.

«News International» joprojām pieder britu laikraksti «The Sun», «The Times of London» un «The Sunday Times».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp