Telekanāls: Putins atcels mēru vēlēšanas un likvidēs pilsētu domes (83)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pretēji sākotnēji ziņotajam, ceturtdien uzrunā Federālajai sapulcei prezidents Vladimirs Putins nav pieminējis ieceres reformēt vietējās pašvaldības. Kā iepriekš vēstīja telekanāls "Doždj", atsaucoties uz prezidenta administrācijai tuvu stāvošu avotu, Putins runā pavēstīs par radikālām vietējo pašvaldību reformām.

Tomēr Putins par stundu nedaudz ilgākā uzrunā pieskāries dažādām tēmām, taču ne pašvaldībām, komentētājiem izsakot minējumus, ka Kremlis dezinformējis "Doždj", lai diskreditētu opozicionāri noskaņoto telekanālu.

Kā telekanālam bija teicis avots, tikšot atceltas mēru vēlēšanas, tos turpmāk iecels reģionu vadītāji, kas tiek ievēlēti tiešās vēlēšanās. Tāpat arī tiks likvidētas pilsētu domes. Tomēr pilsoņi arī turpmāk varēs ievēlētu rajonu vadītājus un rajonu deputātus.

Avots sacījis, ka vietējās pašvaldības būs galvenā tēma Putina uzrunā. "Galvenais jaunums ir varas vertikāles izmaiņas vietējā līmenī, lai izvairītos no tādiem konfliktiem kā Astrahaņā un Jaroslavļā," sacījis avots.

Krievijas konstitūcija nenosaka reģionu un pilsētu vadītāju izvēlēšanās kārtību. Reģionu gubernatori tika vēlēti tiešās vēlēšanās no 1996. līdz 2004.gadam, pērn šī kārtība tika atkal atjaunota.

Komentāri (83)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu