Telkvists: Vienmēr vēlos būt pirmais vārtsargs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas «Dinamo» zviedru vārtsargs Mikaels Telkvists sarunā ar «Apollo» atzīst, ka jebkurš vārtsargs vēlas būt komandas pirmais numurs un viņš nav izņēmums.

Telkvists Rīgā spēlēja arī 2010./2011. gada sezonā, kad «Dinamo» komandu vadīja slovāku hokeja speciālists Jūliuss Šuplers. Zviedru vārtsargs norāda, ka Peka Rautakallio vairāk nekā Šuplers cenšas panākt, lai komandas darbībās viss būtu perfekti.

«Domāju, ka tā ir galvenā atšķirība starp šībrīža komandu un «Dinamo» pirms diviem gadiem,» secina Telkvists. «Kas attiecas vairāk uz mani, tad komandā ir jauns vārtsargu treneris Mika Tarvainens, kurš ir pavisam citādāks treneris un cilvēks nekā [bijušais komandas vārtsargu treneris] Sergejs Naumovs, tomēr viņi abi ir labi speciālisti.»

«Es allaž vēlos būt komandas pirmais vārtsargs. Domāju, ka šajā treniņnometnē tāpat domā arī abi pārējie vārtsargi [Māris Jučers un Kristers Gudļevskis]. Jācenšas spēlēt labi un izcīnīt uzvaras. Vai man obligāti jābūt pirmajam vārtsargam? Nē, galvenais ir, lai komanda uzvar,» norāda Telkvists.

Pirms diviem gadiem zviedru vārtsargam bija gan veiksmīgas, gan ne tik veiksmīgas spēles, tomēr pats hokejists uzskata, ka arī tolaik viņam duetā ar Krisu Holtu bijusi laba sezona.

«Diemžēl ap Ziemassvētku laiku guvu savainojumu, taču tā sportā notiek. Neuzskatu, ka man kaut kas būtu jāpierāda. Esmu šeit, lai spēlētu labi un izcīnītu uzvaras,» piebilst Telkvists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu