Tenisiste Marcinkēviča pirmoreiz karjerā triumfē ITF 25 000 sērijas vienspēļu turnīrā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča šodien izcīnīja savā profesionālajā karjerā trešo vienspēļu titulu un pirmoreiz uzvarēja ITF 25 000 sērijas turnīrā.

Lielbritānijā notikušā Reksemas ITF 25 000 sērijas turnīra finālmačā WTA ranga 248. vietas īpašniece Marcinkēviča, kura turnīrā bija izlikta ar sesto numuru, ar rezultātu 5-7, 7-5 un 6-2 uzveica serbieti Jovanu Jaksiču, kura WTA rangā atrodas 182. pozīcijā un turnīrā izlikta ar trešo numuru.

Trešajā setā Marcinkēviča zaudēja pirmajos divos geimos, bet pēc tam spēja būt labākā nākamajos sešos geimos, tiekot pie panākuma mačā.

Par titula izcīnīšanu Marcinkēviča uzreiz nopelnīja 50 WTA ranga punktus, kas arī ir labākais rezultāts viņas karjerā. Līdz šim Latvijas tenisiste vienā nedēļā nebija saņēmusi vairāk par 34 WTA vienspēļu punktiem.

Līdz šim Marcinkēviča divreiz bija triumfējusi zemākās kategorijas ITF 10 000 vienspēļu turnīros.

Kā ziņots, pirms tam pirmajā kārtā Marcinkēviča spēkojās ar mājinieci Keitiju Bulteri, kura pasaules rangam nav kvalificējusies, bet dalībai sacensībās saņēma īpašo ielūgumu jeb «wild card». Latvijas pārstāves pretiniece no mača izstājās otrajā setā pie rezultāta 6-2, 1-0 Marcinkēvičas labā, savukārt otrajā kārtā Latvijas pārstāve ar 6-2, 0-6, 7-5 pieveica polieti Justīni Jegiolku, kura WTA rangā atrodas 402. vietā.

Arī ceturtdaļfinālā Latvijas tenisistes pretiniece cīņu nepabeidza - francūziete Irēna Pavloviča, kura izlikta ar ceturto numuru un rangā atrodas 232. vietā, izstājās otrajā setā, kad rezultāts bija 6-3, 4-4 par labu Marcinkēvičai, bet pusfinālā nākamā turnīra uzvarētāja ar 6-4, 7-5 pieveica Indiju de Vrūmi no Nīderlandes, kura pasaules rangā ieņem 456. pozīciju.

Kā ziņots, dubultspēlēs Marcinkēviča ceturtdien bija spiesta apstāties pie fināla sliekšņa. Marcinkēviča pārī ar jau pieminēto Jegiolku, kuras bija izliktas ar pirmo numuru, pusfinālā ar 4-6, 6-4, 9:11 piekāpās mājiniecēm Annai Smitai un Melānijai Sautai.

Šajās sacensībās Latvijas pārstāve tika pie 24 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Pagājušajā nedēļā Marcinkēviča debitēja WTA dubultspēļu pamatsacensībās, piedaloties Zviedrijas pilsētā Bostadē notikušajā WTA «International» sērijas turnīrā, kur tika piedzīvots zaudējums pirmajā kārtā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu