Terijam par rasistisko skandālu piespriesta četru maču diskvalifikācija (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas uzvarētājas Londonas «Chelsea» kapteinis Džons Terijs par Londonas «Queens Park Rangers» (QPR) komandas aizsarga Antona Ferdinanda rasistisku apvainošanu saņēmis četru maču diskvalifikāciju.

Tāpat Anglijas Futbola asociācija (FA) Terijam piespriedusi 220 000 mārciņu (194 260 latu) soda naudu.

Terijam gan ir 14 dienas laika, lai iesniegtu apelāciju, un diskvalifikācija nestāsies spēkā līdz tās izskatīšanai. Līdz ar to īstermiņā tas nozīmē, ka pussargs varēs piedalīties sestdien paredzētajā Anglijas premjerlīgas mačā, kurā «Chelsea» sacentīsies ar citu Londonas klubu «Arsenal».

Kā ziņots, lai gan 31 gadu veco Teriju Londonas tiesa jūlijā atzina par nevainīgu, atsevišķu izmeklēšanu ilgā laika posmā veica arī FA, kas neilgu brīdi vēlāk pasludināja spēlētāju par vainīgu rasistiskā rīcībā.

Šī skandāla ietvaros Terijs svētdien, dienu pirms sākās pēdējā noklausīšanās, negaidīti paziņoja par aiziešanu no Anglijas valstsvienības.

Atgādinām, ka pagājušā gada 23. oktobrī Terijs premjerlīgas spēles laikā ar saviem izteikumiem aizskāris Ferdinandu.

Terijs šovasar tiesā uzsvēra, ka viņš sarkastiski atkārtojis vārdus, ko uzskatījis, ka Ferdinands teicis viņam. Tāpat tika secināts, ka neviens no abiem futbolistiem nav dzirdējis, ko otrs teicis. Šī iemesla dēļ Ferdinanda iesniegtie pierādījumi tika nosaukti par nepārliecinošiem.

Pēc rasisma skandāla FA iepriekš Terijam atņēma izlases kapteiņa apsēju, kā dēļ no darba atkāpās tā brīža valstsvienības galvenais treneris Fabio Kapello. Izlasi sāka vadīt Rojs Hodžsons, kurš tās rindās dalībai šīgada Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļāva arī Teriju, kamēr Antona Ferdinanda vecākais brālis Rio, kurš spēlē «Manchester United» komandā, sastāvā netika iekļauts.

«Chelsea» rindās Terijs trīs reizes kļuvis par valsts čempionu, piecas reizes uzvarējis FA kausa izcīņā un reizi triumfējis UEFA Čempionu līgā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu